L'anticicló avança amb celeritat

L'estabilitat i el temps assolellat entren amb calma a Catalunya. Els núvols minvaran al llarg del dia amb una clara recuperació de les temperatures. Persistirà el vent de nord als cims dels Pirineus amb pluges a la Vall d'Aran.

Néstor GómezActualitzat

A poc a poc, la pressió atmosfèrica anirà en augment durant els propers dies i acabarem la setmana amb valors propers als 1.040 hPa, un ferm anticicló d'hivern a casa nostra.

Retirada dels núvols i disminució del vent. Els núvols abundaran més durant el matí, amb cel variable al litoral i enteranyinat a l'interior. Només el cel estarà cobert al Pirineu Occidental amb pluges una mica abundoses cap a la Vall d'Aran. Al llarg del dia la cota de neu pujarà per sobre dels 2.200 metres. Ventarà als tres extrems del país amb cops forts, entre 90 i 100 km/h, de nord a les cotes altes del Pirineu, de tramuntana a l'Empordà i de mestral a les Terres de l'Ebre. Les temperatures matinals pujaran i les glaçades desapareixeran de tot el país.

A la tarda, el vent afluixarà però no desapareixerà de l'Empordà ni de les Terres de l'Ebre. El sol guanyarà terreny per tot el país. Només quedaran núvols al vessant nord del Pirineu i més dispersos a les comarques de Girona. Les temperatures màximes remuntaran a tot el país. Els valors més alts del dia s'acostaran als 20 ºC.

I els pròxims dies...

L'estabilitat s'assentarà fermament sobre Catalunya de la mà de l'anticicló, la pressió del qual, de cara a diumenge, pujarà fins vora els 1.040 hPa, amb centre al sud de França. Amb aquesta situació, només hi haurà espai per al sol. Temperatures entre 2 i 5 graus per sobre de les habituals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut