Excepcional tempesta de neu per "efecte llac" als Grans Llacs als EUA

Néstor GómezActualitzat

Una gran tempesta de neu ha descarregat més d'un metre de neu en 24 hores i provoca la mort d'almenys 7 persones a la zona dels Grans Llacs dels EUA.

La situació d'intenses nevades, lluny de millorar, pot empitjorar davant les tempestes previstes per aquesta nit passada i per aquest matí. Segons, les autoritats locals, el nou episodi de neu podria portar un metre de neu al comtat d'Erie, on es troba la ciutat de Buffalo. "És el pitjor any de neu", ha dit el diputat del Comtat d'Erie Ricard Tobr en observar l'estat d'emergència que es manté actiu.

La tempesta de neu va caure a un ritme de 13 cm per hora en algunes zones, mentre que a pocs quilòmetres només queien uns pocs centímetres. La disparitat d'intensitat i gruixos és típic de l'anomenat "efecte llac", que es produeix quan una massa d'aire molt freda es mou per sobre de les aigües relativament càlides dels Grans Llacs. El fenomen pot crear xàfecs intensos en uns indrets i en altres no caure ni una volva.

L'alcalde de Buffalo, Byron Browm, afirma que han retirat unes 5.000 tones de neu només al sud de la ciutat. Almenys set persones han mort a causa de la tempesta de neu. Una de les víctimes del comtat d'Erie va ser un home de 46 anys que el van trobar dins els seu cotxe cobert de 4,6 metres de neu.

Cap a inundacions

L'ascens de les temperatures de cara al cap de setmana i les pluges de dissabte i diumenge fondran la neu amb rapidesa, la qual cosa pot comportar inundacions per sobre acumulació d'aigua.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut