El volcà mexicà de Colima entra en erupció

El volcà mexicà de Colima ha entrat en erupció i ha emès una columna de cendra que ha pujat uns 6 quilòmetres d'altura sobre el nivell del mar. S'han despositat cendres en un radi de 25 quilòmetres al voltant del volcà, en alguns municipis dels Estats de Jalisco i Colima.

RedaccióActualitzat

El volcà de Colima de Mèxic,  va entrar en erupció i va emetre una gran columna de fum i cendres aquest divendres. D'acord amb l'Oficina de Protecció Civil de Mèxic, l'explosió va tenir lloc a les 12:39 hora local. El núvol de cendra ha assolit uns 6 quilòmetres d'altura sobre el nivell del mar.

Aquest volcà es troba al sud-oest del país, en una zona rural poc poblada a banda i banda de la frontera entre els Estats de Colima i Jalisco. És un dels més actius de Mèxic en els últims anys. El seu cràter està situat a una altura de 3860 metres.

Les cendres van caure en un radi de 25 km al voltant del volcà, sobre els municipis de Tonila i Zapotilic, a l'estat de Jalisco i a Quesería, a Colima.

Fins al moment, les autoritats no han ordenat l'evacuació de les cases properes, però recomanen els residents de l'àrea que es cobreixin el nas i la boca amb un mocador humit per evitar la inhalació de les cendres.

L'erupció més important del volcà va tenir lloc el 20 de gener de 1913.  Va durar quatre dies i va donar lloc a un enorme cràter de 300 metres de profunditat.

Després de 1913, el volcà es va mantenir latent durant 44 anys, abans de mostrar nous símptomes d'activitat. Altres erupcions significatives es van registrar els anys 1961, 1987 i 1994. A banda, s'han produït  desenes d'esdeveniments més petits. L'any 2002, una erupció important va obligar a l'evacuació dels pobles de la zona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut