Baixa el vent però es mantenen els ruixats

Ponentada de primera categoria. Sense cap mena de dubte el fenomen del dia meteorològic del dia és el vent, tot i que el més fort del temporal ja ha passat. Aquesta situació ve acompanyada de pluges al sud, i de neu al Pirineu

Actualitzat

Diverses línies de núvols creuaran Catalunya durant les pròximes hores, arrossegades per les fortes ventades. A la tarda, els vents més forts s'aniran desplaçant cap al País Valencià.

Les hores de més vent han coincidit amb la nit i matinada. De fet, a partir del migdia minvarà la força del vent arreu del país i els cops forts seran cada cop més residuals a mesura que avanci la tarda. S'espera que de cara a la nit la major part del país estigui lliure de vent. Només cap al Pirineu i a punts de la costa Daurada i comarques del sud de Barcelona bufarà amb cops de 30-50 km/h.

Ruixats i neu

A grans trets, el temps continuarà força ennuvolat. D'una banda, el gruix de les precipitacions se situarà al sud del país. Cauran ruixats al prelitoral de Tarragona i, sobretot, al massís del Port, on s'havien acumulat 34 mm de precipitació durant el matí. La neu apareixerà al sud del país per sobre dels 1.500 metres.

D'altra banda, continuarà la inestabilitat al Pirineu, amb nevades copioses a l'occidental, on es poden acumular més de 20 cm a 1.400 metres. La cota de neu se situarà sobre els 800 metres, una mica per sota al vessant nord. El vent i la neu farà que aparegui un torb molt intens i, a la vegada, que arribi la neu a les fondalades de les valls del Pirineu.

Les temperatures matinals han pujat a gran part del país, tret del Pirineu. En alguns casos, s'han disparat: hi ha salts d'entre 10 i 14 ºC respecte als valors de primera hora de dijous, per exemple al Segrià, la Noguera, l'Urgell o el Bages. Les temperatures màximes baixaran una mica.

I els pròxims dies...

El vent, la neu i la possibilitat d' alguns ruixats minsos es mantindran durant el cap de setmana.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut