Tarda de fort contrast: temps radiant o emboirat

La tendència anticiclònica es reforça aquest últim diumenge de tardor. No hi ha terme mig: sol i boires es reparteixen tot el territori.

Néstor GómezActualitzat

El desplaçament de l'anticicló de les Açores cap al Mediterrani fa que, aquest diumenge, tinguem el centre d'altes pressions gairebé a la vertical de Catalunya, amb valors al voltant dels 1.030 - 1.034 hPa.

Contrast absolut

El binomi de sol i boires és el protagonista del dia. Al matí s'han vist alguns núvols baixos fugaços a punts del nord de la costa Central o  sud de la Costa Brava. A la resta, la mala visibilitat ha alternat amb el sol. Els bancs de boira s'han assentat a la depressió central, i a altres punts enclotats de la geografia catalana, com la Plana de Vic o les Terres de l'Ebre. A la tarda, el sol tendirà a aixecar-les una mica més, però tot i això, esperem boires persistents, sobretot cap a ponent. A la resta, el cel continuarà assolellat.

Un dia més, l'efecte de la boira serà determinant sobre les temperatures diürnes. La seva persistència provocarà un contrast molt fort entre els valors dels indrets assolellats, que poden arribar als 17 ºC, i les zones emboirades, on es viurà un dia d'ambient del tot hivernal. Les mínimes han baixat una mica en general, tret d'alguns indrets del sud i del Pirineu, on el vent les ha fet pujar.

Pel que fa als vents, amb l'acostament del centre anticiclònic quedaran encalmats. Tot i això, la tramuntana i el mestral encara han deixat cops moderats o forts durant el principi del dia, amb pics de 90 km/h a Portbou o 68 km/h a l'Hospitalet de l'Infant.

I dilluns...

Sense canvis significatius per al primer dia d'hivern astronòmic: tindrem anticicló, sol, boires i temperatures una mica més altes allà on no hi hagi boires. Les festes de Nadal es preveuen, ara per ara, força encalmades.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut