Tarda de vent, neu al Pirineu i alguns ruixats al nord-est

El factor vent no desapareixerà al llarg del cap de setmana. La ventada revifarà la tarda de dissabte, sobretot a la meitat sud del país. També es mantindrà la nevada al Pirineu. Diumenge, el vent es reactivarà més cap a l'extrem nord

Actualitzat

El temps de dissabte és el producte d'un equilibri de forces oposades: d'una banda tenim el potent anticicló de les Açores, que s'allarga cap a Islàndia. Al mateix temps, un sistema de pertorbacions dominarà àmplies zones d'Europa. Catalunya queda just al mig d'aquestes dues formacions, en ple passadís de vents del nord-oest.

Per tant, la ventada continuarà sent notícia, tot i que els valors no arribaran als extrems de la la matinada de divendres. El Servei Meteorològic de Catalunya manté els avisos per vent. El Pirineu, les comarques de Tarragona i el sud de Lleida i Barcelona tornaran a ser els indrets més afectats.

Núvols i neu

Els vents arrossegaran bandes de núvols que deixaran precipitacions més abundants al Pirineu occidental i possibilitat d' algunes gotes esporàdiques a la resta, on la nuvolositat alternarà amb clarianes. Tot i això, hi haurà risc d'alguns ruixats més significatius a la tarda i a l'interior del nord-est, fins i tot amb alguna calabruixada.

Al vessant nord del Pirineu, nevarà a qualsevol cota. A la resta, la cota se situarà al voltant dels 800 metres. L'SMC també ha activat avisos per acumulació de més de 10 cm a cotes superiors a 800 metres. Hi haurà estones de torb intens.

Les temperatures de primera hora han estat entre 1 i 10 ºC més baixes que ahir. Les màximes canviaran poc en general i quedaran entre els 8 i els 16ºC en conjunt.

I diumenge...

Es mantindran els paràmetres de vent a gran part del país, i la neu al Pirineu, amb una cota de neu sobre els 600 metres. La pròxima setmana apunta a fred i possibilitat de neu en cotes baixes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut