Un nou front toca el Pirineu

El vent serà el fenomen estrella d'aquesta setmana: bufarà dia sí i dia també. Els matisos dels núvols i la neu marcaran els trets diferencials de cada dia. El mar continuarà alterat.

Actualitzat

Un nou sistema frontal tocarà el Pirineu amb poca precipitació i amb força vent.

Sol esmorteït. Matí amb teranyines de núvols alts i prims a la meitat nord del país, que donarà una albada rogenca. El sol lluirà amb una mica més d'intensitat a les comarques de Tarragona. Al Pirineu, durant tot el matí i fins al vespre el cel estarà cobert i amb febles nevades a la Vall d'Aran, a la vall d'Àneu i a la vall de Boí.

El vent bufarà als tres extrems del país, de tramuntana a l'Empordà, del nord a les cotes altes del Pirineu i de mestral a les Terres de l'Ebre. Els cops de vent podran superar els 80 km/h. Aquest mateix vent del nord al Pirineu farà que aparegui el fogony a les valls del vessant sud del Pirineu, amb un aire reescalfat i temperatures suaus. A la resta del país, el matí serà una mica més suau que dilluns. Les màximes també pujaran una mica, amb les temperatures més altes entre els 15 i 17 ºC.

La mar a la Costa Brava estarà alterada a causa del vent de tramuntana, amb maregassa d'onades superiors als 2,5 metres.

I els pròxims dies...

El tren de pertorbacions continuarà transitant per Catalunya, amb vent que bufarà cada dia. El període de temps que caldrà fer un seguiment especial per fort vent serà entre dijous i divendres, amb una gran entrada de vent del nord-oest. S'esperen grans nevades i l'aparició del torb al Pirineu.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut