Cara o creu, boira o sol

L'anticicló no cedeix. Catalunya tindrà dos àmbits: el del sol i el de la boira. L'ambient serà molt fred a primera hora del dia amb glaçades i gebrades. L'estabilitat ens acompanyarà fins al proper cap de setmana amb alguns matisos.

Néstor GómezActualitzat

La pressió atmosfèrica es troba a nivells màxims, a l'entorn dels 1.030 hPa, per l'anticicló situat en el centre peninsular i que abraça tot el Mediterrani.

Sol o boires. L'anticicló d'hivern només permet dos tipus de temps: les boires i el sol. Les boires s'estenen per tota la vall de l'Ebre des de Vitòria fins a la Ribera Ebre i ocupen tota la plana de Lleida. També apareixeran bancs de boira a la conca de Tremp, el Bages i Osona. A la resta del país el dia serà radiant de sol. A la tarda, restaran algunes boires altes cap a la Terra Ferma i apareixeran alguns núvols prims per l'oest del país.

Fred matinal. Farà molt de fred a primera hora del dia. Amb cel serè, al nord del país i a les zones enclotades de Tarragona i interior de Barcelona, les temperatures cauran per sota dels 0 ºC. La inversió tèrmica farà que a les valls del Pirineu les temperatures baixin a valors inferiors als -5 ºC, mentre que a alta muntanya no baixaran dels 2 ºC. En zones emboirades, les gebrades seran intenses. Les màximes es recuperaran una mica més, amb valors que rondaran els 18 ºC. Només allà on persisteixi la boira, les màximes no tocaran els 10 ºC.

I els pròxims dies...

L'estabilitat es mantindrà fins al dia de Nadal, en què un petit front que lliscarà pel nord del Pirineu amb algunes volves de neu a la Vall d'Aran. Les temperatures caminaran cap a la baixa, cap al fred habitual d'aquestes dates. Quin temps farà per Nadal i Sant Esteve?

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut