L'hivern comença amb temps assolellat o emboirat

Encetem la nova estació astronòmica amb un temps anticiclònic i un ambient fred a primeres hores. Durant el tram central del dia, l'hivern es deixarà sentir als indrets emboirats: a la resta, l'ambient serà molt més suau.

Néstor GómezActualitzat

Avui, el centre d'altes pressions fa el salt de l'Atlàntic al Mediterrani. La nova posició de l'anticicló farà girar els vents a component sud-oest a la costa i els encalmarà a la resta. La calma meteorològica continuarà un dia més, i la sensació d'hivern només serà una realitat als indrets on la boira sigui persistent.

Per tant, el temps emboirat dels últims dies tindrà continuïtat a molts indrets situats a les fondalades del país. Les boires seran localment persistents, amb més probabilitat cap al pla de Lleida, però durant el matí també s'estendran per altres indrets típics a la depressió Central, la vall de l'Ebre o la plana de Vic. No es descarten boires ploraneres en alguns casos, o boires gebradores en uns altres. Fora d'aquestes zones enclotades, farà sol. Potser hi haurà algun núvol baix matinal a punts de la costa de llevant. A la tarda, el sol s'imposarà en general.

Dos factors regularan les temperatures: d'una banda el vent, que desapareix. D'aquesta manera afavorirà el descens de les mínimes als dos extrems del país. A la resta, canviaran poc. D'altra banda, la boira, que mantindrà baixes les temperatures diürnes a molts indrets. Als llocs on faci sol, les màximes repuntaran una mica i l'ambient serà força més agradable, poc hivernal.

I els pròxims dies...

L'anticicló continuarà amb nosaltres i mantindrà el temps dual, assolellat o emboirat. Per Nadal i Sant Esteve poden arribar més núvols, però el canvi important, ara per ara, pot arribar dissabte al vespre.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut