S'acosta el temporal de llevant

El sol serà car de veure, només a primera hora del dia. Aprofiteu el matí que les pluges continuades arribaran a partir de la tarda. Les temperatures baixaran sense arribar a valors freds. Més de 70 hores sense sol, el tornarem a veure diumenge a la tarda o dilluns,

Néstor GómezActualitzat

La petita pertorbació de Portugal es transformarà a partir de dijous en una gran pertorbació, en ser alimentada per una borrasca que baixarà des del sud d'Islàndia. Un cop tinguem la gran pertorbació situada a l'estret de Gibraltar, cap a dissabte, la llevantada s'intensificarà.

Del sol a la pluja. El sol es veurà de bon matí a les comarques del nord i Ponent. En canvi, a la costa, els núvols augmentaran amb rapidesa. De fet, durant el matí arribaran les primeres pluges a les comarques de Tarragona i Barcelona. Les temperatures matinals davallaran arreu del país, sense arribar a valors de glaçades fora d'alta muntanya.

El gruix de les pluges arribaran a la tarda. El vent girarà de migjorn a xaloc, al mateix temps que els núvols taparan el cel de tot el país i les pluges s'intensificaran a les comarques del litoral i prelitoral. Com més a l'interior, menys pluja. La cota de neu rondarà els 2.100 metres. El vent de sud bufarà fort a les cotes altes del Pirineu. Les temperatures màximes perdran algun grau a causa del cel cobert i de les pluges. Tot i així, els valors més alts del dia arribaran als 18 ºC.

I els pròxims dies...

La llevantada es mantindrà ben activa divendres i dissabte. I tot sembla indicar que diumenge el temps millorarà poc o gens.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut