Esterri d'Àneu (Foto: Ignasi Ros)
Esterri d'Àneu (Foto: Ignasi Ros)

Nevades intenses al Pirineu amb gruixos de més de 70 cm

Actualitzat

La previsió de nevada al Pirineu es mantindrà durant tot el cap de setmana. La ventada del nord i nord-oest acumulara nuvolositat al vessant nord, on es localitzarà el gruix de l'episodi.

L'episodi de nevades es mantindrà ben viu fins diumenge. Seran de les nevades més intenses de la temporada i aniran acompanyades de molt de vent, de manera que hi haurà una gran redistribució del mantell nival. L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (IGCC) preveu que augment el perill d'allaus.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat l'avís per neu. Durant tot l'episodi es preveuen quantitats de neu de més de 30 cm per sobre dels 1.500 metres, i més de 70 cm per sobre dels 2.000 metres. 

 

El fort vent, superior als 100 km/h, i la neu provocaran un torb molt intens.

La cota de neu de dissabte estarà sobre els 800 metres, si bé nevarà a qualsevol alçada al vessant nord del pirineu. Diumenge, la cota baixarà als 600 m.

La primera part de l'episodi, fins al vespre de dissabte, ha deixat més de mig metre de neu nova a Certascan o Bonaigua, al voltant de 40 centímetres a Sasseuva i Malniu, i al voltant de 35 a Vielha, Espot i Núria, segons les dades del SMC. Duran la primera part del diumenge, la nevada ha estat més activa al Pallars Sobirà i la Vall d'Aran, amb acumulacions irregulars però amb alguns valors per sobre dels 10 cm.

 

 

 

Anar al contingut