500 morts i moltes zones negades per l'excés de pluges monsòniques a l'Índia

Alberto AlcántaraActualitzat

L'excés de pluges monsòniques d'aquesta temporada ha provocat la mort d'almenys 498 persones i deixen 5 milions d'afectats des del mes de juny, segons l'últim balanç de les autoritats.  El últims 3 dies, les pluges s'han intensificat i han fet que els nivells de molts rius importants estigui augmentant sense control. Grans parts del país han quedat inundades.

A Patna, a l'estat de Bihar, el riu Ganga ha superat el seu nivell rècord dels últims 22 anys. L'aigua arriba fins al genoll i moltes cases al llarg de les ribes del riu han quedat submergides. Hi ha dificultats per aconseguir aigua i aliments.

Escenes similars s'han vista al districte de Mirzapur, a l'estat septentrional d'Uttar Pradesh. Els habitants de les zones baixes s'han hagut de desplaçar cap a un terreny més segur. Tots els cultius han quedat malmesos.

A la regió central de Madhya Pradesh, el riu Kshipra ha inundat moltes àrees, com per exemple el districte d'Ujjain. Almenys 17 persones han mort en els últims dos dies en aquesta regió, on hi ha més de 20.000 afectats.

Les pluges del monsó a l'Índia causen inundacions i escampen malalties transmeses per l'aigua regularment

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut