280 mm de pluja converteixen en rius els carrers de Houston

Alberto AlcántaraActualitzat

Un episodi de pluges sense precedents ha causat la mort d'almenys dinou persones a Texas i Oklahoma. Es tem que hi haurà més víctimes perquè hi ha molts desapareguts. Les tempestes del cap de setmana van portar registres rècord, de fins a 500 mm en alguns punts de l'Estat texà, que van destruir al voltant d'un miler de cases.

Houston ha estat un dels indrets més castigats. Dilluns es van registrar precipitacions de fins a 280 mm. Les imatges aèries de la quarta ciutat més poblada dels Estats Units mostren com els carrers han esdevingut rius. Més de 2.000 vehicles van quedar submergits per les aigües. El Departament de Bombers va rescatar prop de 500 persones en vaixells.

Les pluges i els forts vents van fer malbé diverses infraestructures elèctriques, amb el resultat de prop de 100.000 usuaris sense llum a tot l'estat dimarts al matí. Més de 170 vols van ser cancel·lats en els aeroports de Houston i Dallas. Una esllavissada de terra va tancar una pista d'aterratge a l'aeroport internacional Fort Worth de Dallas.

A banda dels 280 mm de Houston, també van caure fins a 180 mm a Austin, la capital de l'estat. Els pronòstics no són gaire favorables. Les línies de tempesta continuaran escombrant l'estat els pròxims dies, almenys fins al cap de setmana.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut