23 províncies d'Espanya en alerta per calor amb un lleuger increment el cap de setmana

Néstor GómezActualitzat

La intensa calor que abraça Espanya des del cap de setmana ha disparat les temperatures molt per sobre dels valors habituals de finals de juny.

Avui, 23 províncies d'Espanya estan en alerta per calor, segons Aemet. La calor extrema també arribarà al nord peninsular, amb avís taronja al sud de Navarra i zones properes al riu Ebre, amb possibilitat de tocar els 40 ºC. Dimarts, Saragossa amb 41,6 ºC va ser la temperatura màxima més elevada d'Espanya.

Breu respir de calor a l'oest peninsular

La primera part de l'onada de calor marxarà avui del centre peninsular, si bé les temperatures encara es mantindran ben altes a la vall de l'Ebre i a l'est peninsular. Aquest respir de calor sufocant que hi haurà a l'oest peninsular farà caure les temperatures entre 6 i 8 graus. De fet, les màximes de dimarts a Còrdova ja van fer un bon pas enrere i no van arribar als 37 ºC.

La segona part de l'onada de calor arribarà divendres de la mà d'una nova massa d'aire càlid. La calor que s'espera des de diumenge, 5 de juliol, fins al dimecres, dia 8, serè encara més intensa.

 

A Còrdova, el pic de calor es va registrar diumenge passat amb 43,7 ºC, una de les temperatures més altes de les últimes dècades. Tot i la calorada actual, el rècord de calor a Còrdova encara queda prou lluny, 45 ºC el 26 de juny del 1965.

Al centre peninsular, la calor de diumenge va batre rècords històrics. Madrid, amb 39,1 ºC, va registrar la temperatura més alta dels darrers 90 anys en un mes de juny, i Toledo va arribar als 40,7 ºC, un valor que iguala la màxima del 30 de juny de 1994 i del 26 de juny de 2012.

Previsió de calor dels propers dies

La gran calorada farà un pas enrere durant dijous, però compte, perquè durant el cap de setmana hi tornarà i s'intensificarà més la setmana que ve. Si heu de viatjar al centre o sud d'Espanya, aneu ben preparats per suportar la calor.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut