200 cigonyes passen la nit a Manlleu

Cigonyes a Manlleu, foto Carles Martorell, Manlleu

Estem en plena època de migracions de les aus i les cigonyes són un exemple clar que es pot veure sovint al nostre país.

Aquesta nit un parell de centenar de cigonyes han fet parada a reposar a un camp de Manlleu, i a les 9 del matí encara descansaven entre la boira.

Les cigonyes fan la seva migració entre Europa i Àfrica entre agost i setembre, i eviten sempre volar sobre el mar, ja que allà no hi ha corrents tèrmics ascendents que les ajuden a estalviar energia. Per aquest motiu, hi ha dues rutes a Àfrica, la de l'est que passa entre Grècia i Turquia cap al Nil, que és la més utilitzada, i la de l'oest que travessa la Península Ibèrica i creua a través de l'Estret de Gibraltar i que sovint les fa passar sobre Catalunya. Els últims anys s'està observant una tendència a que algunes de les cigonyes decideixen quedar-se a hivernar aquí potser a causa del canvi climàtic o perque hi ha més menjar en arrossars i abocadors.

Sigui com sigui, la visió de les cigonyes avui ha estat una sorpresa agradable pel fotògraf de natura i naturalista, Carles Martorell.