Imatge de Satèl·lit de la tempesta tropical Sagar (JTWC)
Imatge de Satèl·lit de la tempesta tropical Sagar (JTWC)

Somàlia, Djibouti i Etiòpia, afectats pel pas de la inusual tempesta tropical Sagar

Alberto AlcántaraActualitzat

La tempesta tropical Sagar avança des de Somàlia cap a Etiòpia. Va perdent força, però encara és potencialment molt perillosa en aquestes terres tan àrides. De moment, els mitjans locals reporten dos morts.

El sistema tropical es va formar al Golf d'Aden del mar d'Aràbia, al sud de la península aràbiga, on es va alimentar de temperatures a la superfície del mar d'uns 30ºC.

 

El Sagar va impactar dissabte a la costa de Somàlia, amb la mateixa categoria de tempesta tropical. Al llarg de les pròximes hores perdrà la categoria de tempesta i esdevindrà una depressió tropical.

El Sagar porta pluges torrencials a Somàlia, Djibouti i Etiòpia, zones molt àrides on aquest tipus de precipitació pot desencadenar greus inundacions. 

Els primers efectes del sistema tropical ja es van començar a reportar abans que toqués terra. Els dos morts confirmats han estat per les inundacions a la regió nord-oriental de Bari. El cicló ha destruït mig centenar de cases. L'onatge també ha provocat danys en més de 50 vaixells. També hi ha hagut incidències a la costa del Iemen.

Aquest cicló tropical és el primer de la temporada en la zona de l'Índic. Els ciclons tropicals no són gaire habituals en aquesta zona del Golf d'Aden. Des que hi ha registres, set sistemes tropicals han arribat al golf. Segons la base de dades de la NOAA, des de 1966 només hi ha hagut dos sistemes tropicals més tan a l'oest en la zona.

 

Anar al contingut