Cambrils

12 tortugues babaues neixen per sorpresa en una platja de Cambrils

Ningú s'havia adonat de la presència dels ous durant tot l'estiu a la sorra, i la zona on han nascut no estava protegida

RedaccióActualitzat

Aquest matí han nascut 12 tortugues babaues a la platja de Vilafortuny de Cambrils, davant la sorpresa de tothom. 

La trucada al telèfon 112 d'una dona que les ha vist néixer ha fet activar el protocol per protegir les cries. I és que aquesta posta havia passat completament desapercebuda durant l'estiu, i ha estat un petit miracle que hagin sobreviscut 12 exemplars de tortuga.

Els agents rurals han publicat un vídeo del naixement d'aquestes tortugues: 

 


El vicepresident de l'entitat ecologista Gepec, Xavier Giménez, explica que és tot un miracle que totes aquestes tortugues hagin pogut sobreviure en un estiu d'intensa activitat en aquesta platja:

"Durant tot l'estiu ha estat exposada a l'ús turístic, al pas de màquines, a la freqüència de la platja. Això fa que la sorra es vagi compactant, i tot això fa que sigui més complicat que els animals puguin néixer."
 

Aquestes tortugues que han nascut avui poden viure fins als 70 anys, però els primers 12 mesos seran probablement els més difícils que afrontaran.


Les entitats ecologistes demanen que es pugui compatibilitzar l'ús turístic de les platges amb l'activitat de les tortugues, ja que en els últims anys va augmentant progressivament la xifra de tortugues que venen a fer les postes a les platges catalanes.
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut