3alacarta ofereix tota la programació de TV3 en llengua de signes

Aquesta oferta, que se suma als programes emesos amb audiodescripció per a persones cegues i als emesos amb subtitulació per a persones sordes, és una demostració més de l'aposta de TV3 per millorar l'accessibilitat als seus continguts televisius.

Els usuaris del servei 3alacarta ja poden accedir als espais que la cadena emet amb llengua de signes. Podeu trobar el llistat de vídeos clicant aquí. Actualment, aquests espais corresponen a l'informatiu de les 9.30 del 324 i al "Telenotícies vespre", també en l'emissió del 324. Els dies que hi ha Champions League i el "Telenotícies vespre" té una durada més breu, l'espai que es fa amb llengua de signes és l'informatiu de les 21.00 del 324. A més, fa pocs dies que els usuaris de 3alacarta a través del mòbil o la tauleta també tenen l'opció de visionar els programes amb subtítols.

La subtitulació a TV3 va de dilluns a divendres i els programes que l'apliquen són l'informatiu de les 8.00, "Els matins", l'"Espai terra", el "Telenotícies migdia", "Divendres", el "Telenotícies vespre" i, en la franja de "prime time", els espais "Crackòvia" i "Polònia".

A l'oferta de TV3, s'hi suma també la del 324 que, de dilluns a divendres, ofereix un total de 13 rodes informatives diàries a més del "Telenotícies comarques" en la seva emissió pel 324, els espais informatius "Més 324"i "Món 324", els plens del Parlament de Catalunya, i tots els especials i rodes de premsa que s'emeten al canal. El cap de setmana, hi ha 3 rodes informatives amb aquest servei. L"Info-k",al canal Super3, també s'emet amb subtítols per a persones sordes.

TV3 fa molts anys que és pionera amb audiodescripció. Va començar a principis dels anys 90, en les emissions de pel·lícules i, posteriorment, aquest servei es va ampliar a les sèries. La primera va ser "Plats bruts"; des de llavors, la llista s'ha anat incrementant: "Merlí", "Gran Nord", "Polseres vermelles", "Infidels", "KMM" o "Nit i dia" en són alguns exemples, juntament amb diverses sèries infantils del canal Super3, com "Les tres bessones" i "Bola de drac".

També s'emet amb audiodescripció la sèrie "La Riera", des de l'inici de 2009; la segona temporada d'"El crac"; "La gran pel·lícula", cada divendres a la nit, i els gags d'estrena de la família del Super3.

Anar al contingut