L'Associació de Cardiopatia Congènita (AACIC) - Fundació CorAvant rep el xec del Teaming 2018

El periodista de TV3 Carles Prats  lliura a les representants de  l'Associació de Cardiopatia Congènita (AACIC) - Fundació CorAvant, Rosa Armengol i Berta Giménez, el xec de 6.960 euros del Teaming de la CCMA, en un acte a les instal·lacions de Sant Joan Despí.

Els diners es destinaran als projectes que es desenvolupen des de l'associació: suport psicològic als malalts i les famílies, tant per entendre i saber afrontar el diagnòstic com durant les estades a l'hospital; seguiment del desenvolupament escolar dels nens i adolescents amb cardiopaties; organització de colònies adaptades i amb atenció mèdica constant, xerrades i intercanvis d'experiències, i també projectes d'atenció a infants i adolescents amb cardiopaties als camps de refugiats de Grècia, Turquia i als campaments saharauis.

Segons Rosa Armengol, "un de cada 120 naixements presenta algun tipus de cardiopatia que necessita atenció des del mateix moment en què es detecta i durant tota la vida. Per això nosaltres ens dirigim a tota la població, infants, adolescents i adults".

Rosa Armengol i Berta Giménez agraeixen el suport als membres de la Comissió Teaming i, especialment, a Carles Prats, que va presentar aquesta entitat al Teaming. El periodista de TV3 ha explicat que "les cardiopaties suposen limitacions que cal saber afrontar i per això és important la feina que fa l'AACIC d'informar i donar suport als malalts".

Després que els membres de la Comissió Teaming han fet a mans de l'Associació de Cardiopatia Congènita (AACIC) - Fundació CorAvant el xec simbòlic, ha pres el relleu el projecte Teaming per al 2019, presentat per Cristina Garcia, que conjuntament amb els companys tècnics del 3/24 Marc Sanclimens, Albert Comaposada i Anna Ochoa han desenvolupat de manera voluntària un dispositiu per fer audiometries a infants menors de 3 anys.

"Van saber entendre de seguida què necessitàvem i ens van fer un dispositiu a mida", ha explicat la doctora  M. Antònia Claveria  del Servei d'Audiologia de l'Hospital Sant Joan de Déu.  "Jo em conformava a tenir un dispositiu. Pensar que podrem tenir-ne un per a cada sala de l'hospital i poder-los millorar és un somni.", ha afegit.

Tant les representants de l'AACIC com les del Servei d'Audiologia de Sant Joan de Déu han felicitat els treballadors de la CCMA per mantenir una iniciativa solidària com és el Teaming durant gairebé 10  anys.

 

Anar al contingut