La direcció de la CCMA presenta la proposta d'un nou conveni en el procés de negociació laboral

En la reunió mantinguda avui amb el comitè d'empresa del mitjà televisió, ha reiterat la proposta d'aprovar, aquest any, un conveni de text igual a l'anterior, amb les adequacions legals corresponents. La direcció ha comunicat la inviabilitat legal i pressupostària d'aplicar a la resta de la CCMA els termes de la sentència recent del Tribunal Suprem per a Catalunya Ràdio.

Actualitzat

La direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el comitè d'empresa del mitjà televisió s'han reunit per segona vegada per continuar el procés que ha de permetre aprovar un nou conveni de contingut igual al que havia estat vigent fins al 31 de gener del 2014, ajustat a la normativa legal vigent ara mateix. Aquesta recuperació de les condicions laborals anteriors s'hauria de formalitzar mitjançant la firma d'un nou conveni per al mitjà televisió per al 2015 com a pas previ per negociar amb detall, estabilitat i les màximes garanties un conveni únic per a la CCMA que respongui a les necessitats i les expectatives del nou model empresarial, afavoreixi la flexibilització i la polivalència i garanteixi la viabilitat i competitivitat de la Corporació.

La direcció ha informat els representants dels treballadors de la impossibilitat legal d'aplicar a la resta de personal de la CCMA la interpretació que el Tribunal Suprem acaba de fer en la seva sentència respecte a la reducció del 5% de les retribucions. Aquesta sentència és d'aplicació exclusiva als treballadors de Catalunya Ràdio i, sense una altra sentència que ho avali, no és possible aplicar-ho a la resta de treballadors de la CCMA ja que la Llei de Pressupostos de la Generalitat per al 2015, que el Parlament de Catalunya aprova avui, no permet l'increment de la massa salarial respecte a la del pressupost anterior.

Així mateix, la direcció ha informat el comitè d'empresa que, a més de la impossibilitat legal citada, la quantificació d'un eventual retorn del 5% a tota la plantilla de la CCMA està estimada en 29,9 milions d'euros, des del maig del 2011 fins al 2015. La magnitud d'aquest import faria inviable aplicar una hipotètica sentència sense noves aportacions a les partides de personal, que incrementin les previstes al pressupost de la Corporació.

En aquest sentit, la direcció ha comunicat als representants dels treballadors que en cap cas considerarà, com a mesura alternativa de reequilibri pressupostari, l'aplicació de nous ajustos a les partides de continguts audiovisuals, reduïdes ja un 56% des del 2010, amb la convicció que continuar en aquesta direcció afectaria, de manera irreversible, no només la competitivitat, sinó també la viabilitat de TV3 i Catalunya Ràdio i la seva funció de motor de la indústria audiovisual de Catalunya.

Comunicat adjunt on s'aporten quines han estat les claus de l'evolució de la situació de la CCMA des del 2011 fins l'actualitat.

 

 

Anar al contingut