El president de la CCMA afirma que cal seguir treballant en un model que permeti millorar la productivitat

Un cop assolida l'estabilitat després de quatre anys d'ajustos, la CCMA mantindrà les mesures d'optimització de la gestió i els recursos L'objectiu és construir un model d'empresa adequat a la realitat del sector i a les noves formes de consum

Actualitzat

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, ha anunciat avui al Parlament de Catalunya que la Corporació ha de seguir implementant els passos d'un nou model empresarial que permeti millorar la productivitat. Ha estat en el marc de la sessió de control de la cambra catalana en l'actuació de la CCMA.

En resposta a una pregunta sobre el tancament provisional del pressupost 2014, que s'ha tancat amb estabilitat, Duart ha incidit en el fet que no n'hi ha prou d'aplicar criteris d'austeritat, sinó que cal canviar el model empresarial a la Corporació, treballar en la millora de la productivitat: "Aquesta línia de treball, un cop assolida l'estabilitat després de quatre anys d'ajustos, s'ha de continuar implementat per garantir l'excel·lència dels mitjans de la Corporació, adequar-nos a la realitat del sector i a les noves formes de consum. Si no ho seguim fent, el cost social i econòmic dels mitjans serà qüestionat."

Durant la comissió, el president s'ha referit, d'una banda, a la confluència de les redaccions d'informatius de TV3 i Catalunya Ràdio, amb l'objectiu de treure més rendiment dels recursos i difondre els continguts de manera transversal i multiplataforma, cosa que ha de permetre millorar el servei sense incrementar la despesa. Aquest procés, ha recordat, va començar fa un any amb la seu de París, i l'experiència es va traslladar a totes les corresponsalies internacionals, que van créixer de 5 a 8 gràcies al nou model. "Ara, -afirma- el procés d'unificació s'està duent a terme a Madrid, per continuar aquest 2015 a la resta de les delegacions. El darrer pas serà la fusió dels serveis informatius a Sant Joan Despí, a finals d'aquest any o l'any que ve."

El president de la CCMA ha remarcat que "el procés manté dues premisses: la gradualitat, anant pas a pas i revisant cada moviment, i la voluntarietat dels professionals". També ha assegurat que "no ha d'afectar en negatiu les condicions laborals ni ha de suposar reducció de plantilla". D'altra banda, també ha destacat la col·laboració de la Corporació amb La Xarxa com una bona fórmula d'optimització dels recursos públics, una fórmula que es vol potenciar.

Brauli Duart també s'ha referit a l'inici de les negociacions del nou conveni. En aquest sentit, la direcció planteja un conveni únic que ha d'afavorir la flexibilitat i la polivalència dels professionals de la CCMA, i ha proposat la recuperació dels convenis anteriors per un any de durada, com a marc d'estabilitat durant la negociació. Pel que fa al conflicte de l'IVA, la direcció de la CCMA continua les accions per no haver de fer front al pagament ni haver de presentar avals pels exercicis del 2012 i 2013, i és optimista de cara a la resolució favorable de les reclamacions interposades, degut al canvi de la legislació. Un canvi que, a més, hauria de comportar la devolució de l'IVA a partir del 2015.

En l'àmbit dels continguts, el director de TV3, Eugeni Sallent, ha explicat que el canal 33 està en un procés de reflexió amb l'objectiu d'impulsar-lo i reforçar-lo com a referent cultural de qualitat. Sallent ha subratllat que "cal vetllar per uns continguts de qualitat, el 33 no ha tingut pressió d'audiència, però hem de superar l'1% del 2014. Hem de ser ambiciosos".

ccma.cat

Anar al contingut