Xavier Domènech
La portada d'"El matí de Catalunya Ràdio"

Xavier Domènech destapa les cartes dels comuns

Mònica TerribasActualitzat

Tragèdia en l'incendi de Londres: no s'ha determinat el nombre de víctimes que hi pot haver entre les restes d'aquest gratacel d'habitatges socials de l'oest de la capital britànica. Va cremar com una immensa teia, i hi vivien 500 persones. De moment, 12 segur que hi van morir, però trigarem dies a saber l'abast d'aquest malson de foc. 

Al Congrés, ahir va quedar clar quin és l'objectiu polític dels comuns a Catalunya: que el govern desisteixi de fer el referèndum unilateral, i que ERC abandoni el PDeCAT per aconseguir l'hegemonia de les esquerres –se suposa que en unes eleccions autonòmiques– i així podrien, des del poder, entrar en un procés constituent.

Xavier Domènech

"I aquesta majoria la podem construir més enllà dels fulls de ruta. L'estat autonòmic està esgotat a Catalunya des de fa anys i fa falta construir una nova Catalunya. No dividim, construïm junts fora de tot allò que també és vell al govern català."

Però no sembla que ERC tingui cap intenció de fracassar dins de JxSí i la CUP en l'organització de l'1 d'octubre. Ahir, el president Puigdemont va anunciar al Parlament una borsa oberta per a qui es vulgui convertir en agent electoral, sigui  funcionari o no. 

"Ningú serà forçat a res, obrirem una borsa perquè els treballadors que ho vulguin, funcionaris o no, es puguin apuntar perquè el govern els acrediti com els agents electorals que en el referèndum, com en totes les convocatòries electorals precedents, són els que hauran de donar la garantia del procés electoral."

Aquest matí, Raül Romeva, que va rebre de Puigdemont, juntament amb Junqueras, l'encàrrec de fer possible aquest referèndum, ens explicarà com s'avança en el front exterior i en la participació. No sembla pas que el govern i la majoria del Parlament estiguin disposats a esperar que el PSOE i Podem s'entenguin per poder exercir el dret d'autodeterminació. Tot i que ahir, en el tancament fallit de la moció de censura, van festejar i van tancar ferides.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut