Agents de la Guàrdia Civil
Agents de la Guàrdia Civil
ANÀLISI

¡Viva la Guardia Civil! O no...

Després de diversos casos de corrupció, alguns sectors del PP han posat en dubte una de les poques institucions que semblaven intocables: la Guàrdia Civil

Actualitzat

El govern del Partit Popular s'ha agafat com a un clau roent a la conferència del president Carles Puigdemont a Madrid. Els últims dies han estat un calvari per a la formació de Mariano Rajoy, amb un degoteig constant d'informes policials i novetats sobre casos de suposada corrupció que afecten directament el PP. Per tant, tornar a focalitzar l'actualitat mediàtica i política sobre el procés d'independència ha sigut oli en un llum per la formació del carrer Génova.

Fins i tot la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha buscat un cop d'efecte, proposant a Puigdemont que defensi la seva proposta al Congrés dels Diputats, sabedora que amb l'actual aritmètica parlamentària la cambra dirà "no" al referèndum, com li va passar l'any 2005 a l'exlehendakari Ibarretxe amb el seu famós pla.

És evident que La Moncloa se sent més còmoda amb el discurs sobre la unitat d'Espanya. Ara toca aconseguir titulars periodístics que recuperin l'ànim del votant del PP després de setmanes monopolitzades pel casos Lezo i Púnica, les acusacions de prevaricació i suborn contra Cristina Cifuentes o les sospites que el PP hauria desviat fons públics per finançar la campanya electoral del 2008.

Massa soroll inassumible des d'alguns sectors de Madrid i del PP, que han posat en dubte una de les poques institucions intocables que quedaven a Espanya: la Guàrdia Civil. Els mateixos que aplaudien els informes de la Unitat Central Operativa (UCO) sobre el 3% a Catalunya o sobre el EROs andalusos, ara demanen explicacions a la Benemèrita, parlen d'"estat policial" o veuen teories conspiradores.

Anar al contingut