Un homenatge a Jiménez Losantos

El locutor d'EsRadio hauria de tenir un bust honorífic a la redacció de l'"APM?". És el nostre subministrador més important

Enllaç a altres textos de l'autor

APM?

Xavi Cazorla, Jordi Asturgó i Oriol Dalmau són l'APM? a El matí de Catalunya Ràdio

@APM
Actualitzat

Fa uns anys, Pilar Rahola reclamava una estàtua de marbre de Paco Marhuenda a la plaça Catalunya (no per homenatjar-lo, sinó més aviat perquè els "coloms se li caguessin al damunt", deia). Ara nosaltres reclamem un bust del locutor de ràdio a la redacció per agrair-li els anys de material pel programa.

Quan s'envalenteix en els seus editorials matutins eterns (gairebé quaranta minuts "predicant" sense canvis de música ni talls), no hi ha qui el pari. És una bola de neu que va agafant velocitat i mala llet progressivament.

Fa uns dies, després de la decisió de la justícia alemanya de no extradir Puigdemont pel delicte de rebel·lió, va carregar contra Alemanya:

"En Baleares hay como 200.000 alemanes de rehenes y en Baviera ya pueden empezar a estallar cervecerías."

Però no és la primera barbaritat del personatge. En vam fer un recull a l'"APMCatRàdio" de fa uns dies.

Té una obsessió gairebé malaltissa amb els polítics de Podemos ("Veo a Errejón, Bescansa, Maestre y si llevo 'escopeta' les disparo, menos mal que no la llevo"); ha arribat a dir coses tan bèsties sobre l'1-O com "si hubo 800 heridos, qué menos que 8 o 10 muertos", i s'ha inventat el concepte oposat a Tabàrnia, el de "Tractoria", referint-se a la Catalunya rural.

Però si a l'"APM?" l'apreciem és per la seva original manera d'insultar el personal. No ha d'envejar res als aficionats de la selecció argentina que van tirar-li floretes com "cementerio de canelones" a Gonzalo Higuaín després de perdre contra Espanya.

Losantos ja no diu Rajoy, sinó "Don Vagancio", "Prudencio Galvana" o "El Baldragas de la Moncloa". Puigdemont és "Cocomocho" o "Señor vileda", Colau és "La meona", Echenique és "Bolchenique", a Gallardón l'anomenava "El hijo de Satanás", Soraya és "Sáenz de la Guillotina" i Garcia Ferreras és el "Gorilas en la niebla". No és estrany que sigui el periodista amb més querelles de l'Estat, no?

Anar al contingut