26a edició de La Marató

Tot a punt per a La Marató dedicada a les malalties infeccioses. Diumenge, sumem!

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio torna aquest diumenge amb un format renovat

Actualitzat
Aquest matí s'ha presentat la 26a edició de La Marató, el programa més llarg i més solidari de l'any, que combina sensibilització, l'entreteniment i la divulgació amb la finalitat de recaptar fons per finançar projectes de recerca científica. Aquest any estarà dedicada a les malalties infeccioses, que causen una de cada tres morts al món i que, segons els experts, es convertiran en un greu problema de salut pública.

A l'acte han assistit Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio i Mitjans Digitals de la CCMA; Vicent Sanchis, director de TV3; Helena Garcia Melero, presentadora de La Marató de TV3; Xavi Abad, director de La Marató de TV3, i Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató de TV3.

Saül Gordillo ha avançat com serà la programació a la ràdio: "Com ja fa uns anys, el programa comença a la ràdio, a les 8 del matí, amb Ricard Ustrell, amb el programa líder del cap de setmana "El suplement". Seran 5 hores de programa, amb totes les seccions vinculades a la temàtica de La Marató i amb 4 actuacions del disc. A més, la primera actualització del marcador es farà a la ràdio". Pel que fa a Mitjans Digitals, Gordillo ha destacat que "tots aquells que segueixen la pàgina de Facebook podran fer consultes pel xat en temps real. També s'ha millorat la presència de La Marató a la portada dels webs de la televisió i la ràdio i s'ha creat un joc al web del Super3 perquè els nens puguin combatre els bacteris".

Durant la programació especial d'"El suplement", descobrirem històries de persones afectades per les diverses malalties infeccioses i l'opinió d'especialistes com els caps del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar i de la Vall d'Hebron. A més, visitarem l'Hospital Germans Trias i Pujol, on hi ha la Fundació Lluita contra la Sida. Allà conversarem amb el doctor Bonaventura Clotet i el seu equip per saber quins són els nous avenços en la investigació. A més, no hi fallaran els col·laboradors habituals del programa com Andreu Buenfuente, que es preguntarà per què els catalans som tan solidaris.

Segons Xavi Abad, director de La Marató, aquest any podem preparar-nos per a una triatló:

Saül Gordillo ha afegit que "és una bona oportunitat per desmuntar tòpics i acusacions falses que s'han fet, perquè si volen saber la dimensió del que representen els mitjans públics per a aquest país, només cal que mirin La Marató i l'endemà comprovin l'impacte, la força i la repercussió que té".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut