La portada d'"El matí de Catalunya Ràdio"

Querelles per escanyar la política a través de la justícia: sentenciaran el procés?

Mònica Terribas
La consellera Meritxell Borràs

Repassem les querelles que ja té el procés polític per la independència de Catalunya: sentències d'inhabilitació que ja coneixeu contra Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Quico Homs, per la seva implicació en el procés participatiu del 9-N; querelles penals en curs d'investigació del TSJC contra Carme Forcadell i quatre membres més de la mesa del Parlament per haver permès el debat sobre conclusions de la comissió del procés constituent i pel referèndum; més les causes obertes contra regidors i alcaldes, i ara n'hi afegim una de nova, la primera contra un membre del govern actual i un secretari general pel referèndum encara no convocat: querella contra la consellera Meritxell Borràs acusada de desobediència, prevaricació i malversació per la licitació del concurs públic per comprar urnes, que Andalusia té des de l'any 2000.

Com es resumeix, això? Escanyar la política a través de la justícia. Amb quin efecte? No el sabrem fins que arribi el moment, perquè una cosa són les sentències contra persones amb el pes que això suposa per a elles i les institucions, i una altra, que aquestes sentències aconsegueixin sentenciar el procés.

I sí, avui notícies rellevants sobre la subsecció "Fer net de corrupció". N'hi ha tantes -reprovació del Congrés al ministre de Justícia, al fiscal general de l'Estat i al fiscal anticorrupció per ingerència i entorpiment d'investigacions que afecten el PP, informe de la Guàrdia Civil contra Cristina Cifuentes, ADIGSA, Púnica, cas Palau...-, tantes, que millor us les expliquem amb calma perquè no us faci mal l'esmorzar.