Quina és la millor època de l'any per comprar tomàquets, pomes o magranes? I per menjar ostres i musclos? Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, visita cada setmana el restaurant caníbal per descobrir-nos els aliments de temporada i per donar-nos consells per omplir el cistell amb els productes més frescos. En aquests últims 15 dies de setembre, els musclos són una opció molt bona. El setembre és l'últim mes de l'any que el delta de l'Ebre ens en dona, tot i que aquest any ja gairebé no en queden per la calor que ha fet. Altres productes de temporada que podem consumir durant el que queda de mes són els tomàquets, els pebrots, l'albergínia, la carbassa, la mongeta tendra, i encara trobarem bons cogombres. Si trobeu albergínia blanca, compreu-ne abans no es perdi. Temporada de préssecs, fruits vermells i bolets! Encara és una bona època per als préssecs, el raïm, els gerds, les móres i els melons. També són molt recomanables les peres, que podem fer al vi, i les pomes, crues o cuinades al forn. Ah, i ja ha començat la temporada de bolets. Per acabar els àpats amb unes postres dolces, consumiu fruites vermelles a dojo. Us entraran per la vista gràcies als colors preciosos que tenen i són dolces píndoles per a la salut. Ara que gairebé s'han acabat les figues, encara podeu trobar gerds i móres. I atenció, comença la temporada de les magranes, que destaquen pel seu poder antioxidant i les seves propietats diürètiques, gràcies al contingut en fibra. Tot plegat fa que siguin beneficioses per a les vies urinàries a l'hora de prevenir infeccions. També ajuden el sistema digestiu i a prevenir malalties cardiovasculars. Com podem menjar aquestes fruites vermelles? Directament, en una macedònia, amb iogurt, o també podem fer-ne un vinagre, sobretot si s'estan fent malbé. Un altre format de consum és fer-ne coulis (salsa) o melmelades, com les que fan al Tupí de la Cerdanya.