Plega una llegenda, plega Dani Pedrosa

El castellarenc es retirarà el novembre, després de 18 temporades al Mundial

Enllaç a altres textos de l'autor Damià Aguilar

Damià Aguilar

Redactor d'Esports especialitzat en motor

@damCR
Actualitzat

S'han confirmat els pitjors auguris: Dani Pedrosa es retira a final de temporada, després de 18 temporades al Mundial, 13 de les quals a MotoGP, sempre amb Honda. Jo pensava començar una campanya perquè l'anomenessin "llegenda de MotoGP", però no caldrà. El mateix Carmelo Ezpeleta, CEO de Dorna, ho ha anunciat al circuit de Sachsenring, al costat del castellarenc. Tonto de mi…

Pedrosa ho ha intentat. Ha cercat la manera de continuar; segons Ezpeleta, ho tenia tot per fer-ho, però ha escoltat el seu interior. Feia dos anys que la idea li voltava pel cap. Més de 15 fractures dins d'una trentena de lesions. No és fàcil viure així, viure amb un físic que no acompanya el teu talent o la teva actitud. Fins i tot el titani es desgasta.

Es retirarà sense assolir el seu objectiu principal: ser campió de MotoGP. Va guanyar el títol de 125 cc al 2003; després, va encadenar dos anys d'èxits amb dos títols de 250 cc. I el 2006 va fer el salt a la categoria reina, amb l'equip Repsol Honda. Sempre de la mà del seu descobridor i mentor, l'expilot de 500 cc Alberto Puig.

Pedrosa i Puig van deixar de treballar junts a finals de 2013. Una història mai no explicada, però que es resumeix en el fet que el pilot necessitava aire fresc, després d'una trajectòria de desencisos esportius per caigudes i lesions, donada l'exigència incansable de qui el va descobrir. Si aquella decisió va ser encertada o no, només el pilot ho pot valorar.

Fidel a Honda, la marca ha decidit que era moment de trencar la relació. Però tot s'ha fet sense estridències ni retrets. Dani Pedrosa encara té al davant 11 curses d'aquest any. Ostenta un rècord històric en 70 anys de Mundial: 16 temporades consecutives assolint almenys una victòria (2002-2017). El palmarès no està gens malament: 153 podis (dels quals 54 són victòries), amb 49 "poles" i 64 voltes ràpides. Té un percentatge de més del 50% de podis sobre sortides! I s'ha perdut, en aquests 17 anys i escaig, quasi una temporada completa per lesions!

Diu que vol continuar lligat al Mundial. Envejo els qui a partir de l'any que ve el tinguin al costat, faci el que faci. Poder aprendre d'una llegenda, això sí que és com guanyar un campionat!

Anar al contingut