Marc Márquez, 25 anys de rècord

El #TrodeCervera podria rebentar totes les estadístiques. Però... podrà superar Rossi en importància mediàtica mundial?

Enllaç a altres textos de l'autor Damià Aguilar

Damià Aguilar

Redactor d'Esports especialitzat en motor

@damCR
Actualitzat

Dissabte passat, Marc Márquez va fer 25 anys, un dia després que Valentino Rossi fes els 39. El cerverí ocupa ja un lloc destacadíssim a la història del motociclisme. És el pilot més rellevant de la història moderna d'aquest esport, i els seus èxits transcendeixen les dues rodes i el situen com una llegenda de l'esport internacional.

Amb 25 anys, Marc Márquez té 6 títols mundials, 4 dels quals de MotoGP. Els 4 títols els ha aconseguit en 5 temporades, i recordem que el primer va ser el 2013 i com a debutant a la categoria. Si agafem els seus números globalment, per la seva participació a les 3 categories del Mundial des del 2008, tenim que ha participat en 168 curses, i que ha pujat 102 vegades al podi (61 de les quals com a guanyador d'una cursa). Té el rècord històric de "pole positions", amb 73.

Si els números els cenyim a MotoGP, tenim que ha disputat 90 curses en 5 temporades, que ha pujat 63 vegades al podi (35 de les quals com a primer classificat de la cursa), i que ha fet 45 "pole positions". Per tant, té un 70% de podis sobre curses disputades i un 50% de "pole positions".

Quants anys li queden? Si es cuida, i donades les seves qualitats físiques, té corda almenys fins als 39 de Valentino. El que Márquez encara no ha aconseguit és fer ombra a l'italià en el pla mediàtic mundial, i, mentre Rossi estigui en actiu, això difícilment passarà. Dubto que aquella puntada de peu del 2015 li costés a Rossi més d'un grapat de seguidors, si bé des del punt de vista del Tro va suposar plantar-li cara a un intocable.

A més, la figura d'Il Dottore prendrà noves dimensions un cop es retiri, perquè Dorna i Yamaha li tenen posada una catifa vermella per al que vulgui. Valentino, com va dir Carmelo Ezpeleta, podria ser president de la Federació Internacional si volgués, que no crec que li interessi. Si Àlex Crivillé venia marxandatge fins dos anys després de retirar-se, imagineu què podria fer Rossi. Però l'edat marca, i els nous aficionats de tot el món tenen més tendència a ser del Tro de Cervera que del Dottore. Al final, que Márquez sigui més important que Rossi a la història del motociclisme ho diran els seus números, tot i que per als cerverins queda clar qui és més important, no?

ARXIVAT A:
Marc Màrquez
Anar al contingut