Cada dimecres, una nova "motació"

Les "motacions" de "VOX", segons Màrius Serra

Màrius SerraActualitzat

Les majúscules de VOX

La setmana del dotze d'octubre els que encara en diuen dia de la raça omplen, tot cofois, Vistalegre i deixen anar atzagaiades tristíssimes que més val no repetir. Des del punt de vista lingüístic, sobta l'obstinació (de fet, són una força clarament obstinacionalista) d'escriure el seu nom en majúscules, com si fos un acrònim. I no ho és pas.

Vox és una veu llatina, i mai millor dit, perquè en llatí "vox" vol dir "veu". És, doncs, un llatinisme tan popular que, a la Wikipedia, suscita pàgines de desambiguació en nou llengües diferents. Es diuen Vox des d'un vodka holandès a dos canals de televisió, l'un noruec i l'altre alemany, passant per novel·les, cançons, un operador de telefonia mòbil paraguaià i el partit polític espanyol que ara competeix en espanyolitat amb Casado i Rivera.

Ara bé, si els ultradretans insisteixen en les majúscules és que potser les tres lletres del seu nom són les inicials d'algun missatge més o menys ocult. Quin? Després d'escoltar amb atenció els missatges que propugnen Abascal i companyia, crec que potser VOX és acrònim de Versió Original Xenòfoba. Tindria una certa lògica, sobretot tenint en compte que competeixen amb dues versions doblades. I vosaltres, què creieu que amaguen les sigles VOX?

ARXIVAT A:
Motacions
Anar al contingut