Les apostes digitals de Catalunya Ràdio al MAC 2018

L'emissora presenta novetats innovadores al Mercat Audiovisual de Catalunya, que se celebra al complex Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers els dies 6 i 7 de juny

Actualitzat

L'entorn digital de Catalunya Ràdio centra algunes de les principals taules de debat del MAC, el Mercat Audiovisual de Catalunya. Saül Gordillo, director de l'emissora i de l'àrea de Mitjans Digitals; Santi Faro, cap de continguts de Catalunya Ràdio; i Òscar Fernández, director de l'informatiu "Catalunya migdia", exposen les claus de la transformació digital de la cadena. 

Les sessions a Granollers coincideixen amb les últimes dades d'audiència digital auditades per comScore, on es confirma el creixement del projecte. A l'abril s'ha fregat els 800.000 usuaris únics. Això suposa un 67% més respecte al mateix període de fa un any. 

En el marc del MAC també es presenten les novetats de l'emissora en matèria de podcast, especialment "Tor, tretze cases i tres morts", de Carles Porta. Estrenada el 4 de juny, es tracta de la primera sèrie de no-ficció de Catalunya Ràdio. 23 anys després d'aquell crim sense resoldre al Pirineu, i 13 del 'bestseller' del mateix Porta, ara arriba l'adaptació al podcast. El balanç d'audiència durant els primers dies és molt positiu i situa la pàgina d'aquest contingut 100x100 digital com la segona més visitada pels nostres internautes. 

Una altre dels eixos de les xerrades és +CatRàdio, el dial digital de Catalunya Ràdio, un projecte que viu la segona temporada amb programes pensats exclusivament per a l'entorn digital. És el cas de "Sans i estalvis", d'Adam Martín; "MeteoMauri", de Francesc Mauri; "L'ofici d'educar", d'Elisabet Pedrosa; o "Oxitocina", de Mireia Izard i Montse Barcon

Als debats del MAC 2018, també hi participen Neus Bonet, directora del "Catalunya Migdia (cap de setmana)" de Catalunya Ràdio i degana del Col·legi de Periodistes; Empar Moliner, copresentadora del "Catalunya Migdia"; i Medir Plandolit, editor digital d'informatius de TV3 i Catalunya Ràdio. 

Anar al contingut