ANÀLISI

L'avi Svetislav

Pesic esquiava a Àustria quan va rebre l'encàrrec d'entrenar el Barça de bàsquet

Actualitzat

Amb 68 anys, Pesic és l'entrenador de més edat que mai ha tingut el Barça. Experiència, pragmatisme i carisma són tres valors que poden quedar fàcilment solapats sota l'epígraf de "bàsquet modern", però que injecten "know-how" de metabolització ràpida a l'estructura. 

Pesic, que fa un parell d'anys havia patit problemes de salut, tenia previst encaminar la seva carrera a la gestió i allunyar-se del tràfec de peu de pista. La seva amistat amb l'actual president del Barça, i el fet que sigui un projecte de quatre mesos , li han fet valorar el repte. 

El de Novi Sad és una solució i alhora un escut pels dirigents del Barça, que desviaran l'atenció de l'aficionat cap a la banqueta durant uns mesos. Amb un equip millor que el de l'any passat, però encara amb llacunes (Pressey la més flagrant), el retorn de Pesic pretén ser el principi ordenador d'un panorama que fa massa temps que dura. El responsable de bàsquet del Barça, Joan Bladé, ho ha deixat clar:

"El fet de no poder ser un dels vuit millors equips de l'Eurolliga és un fracàs".

Pesic va guanyar una Eurolliga, dues Lligues i una Copa amb Bodiroga i un equipàs al darrera. Algú creu que la caixa d'eines de Pesic no té recursos per treure l'inesperat d'una plantilla amb el potencial d'aquest Barça? Queden set dies per la Copa: espereu l'inesperable. Per aconseguir-ho, d'entrada, Pesic avança que no farà dues sessions diàries, sinó que entrenarà tot el dia amb els seus jugadors. Això, per si sol, ja suposa un canvi de marc mental. 

Així, i només així, l'espera de Sarunas Jasikevicius, el concepte, potser es farà menys llarga.

ARXIVAT A:
Svetislav Pesic
Anar al contingut