#18Sona9

La tria definitiva de la 18a edició del Sona9

L'última fase del concurs seleccionarà els tres grups que actuaran a la final del dimecres 14 de novembre, a la sala Luz de Gas de Barcelona

Actualitzat

Els grups i cantants classificats per a la fase final d'aquesta 18ena edició del Sona9 són Sandra Bautista (cançó d'autor, Martorelles), Cabot (pop, Marratxí), L'Home Brut (indie-pop, Beneixida), L'Home Invent (pop-rock, Montcada i Reixac) i Menut (cançó-folk, Móra la Nova). Han estat escollits pel jurat del certamen, integrat per periodistes musicals de TV3, Catalunya Ràdio, iCat i la revista "Enderrock", a més del productors i tècnics del concurs.

Dels 5, només en quedaran 3

En la fase prèvia a la final, els cinc grups hauran de fer dues proves, de les quals sortiran els tres grups que aniran a la final. D'una banda, faran una actuació en format acústic a l'estudi d'iCat durant l'emissió del programa "Sona9", amb Lluís Gendrau, els dilluns de 23.00 a 24.00, en què cada artista interpretarà dues cançons pròpies i la versió en català o el poema musicat a les semifinals. D'altra banda, enregistraran una cançó original als Bucbonera Studios, de Caldes de Montbui, amb l'assessorament del músic i productor Jordi Bastida (Els Pets, Trau, Carlos Sadness) i el tècnic de so Tomàs Robisco.

Els tres grups que superin la cinquena fase del concurs actuaran a la final del dimecres 14 de novembre, a la sala Luz de Gas de Barcelona. En la mateixa gala, el grup barceloní Senyor Oca, guanyador de l'edició del 2017, presentarà en directe el seu nou disc, "Cant de Pagès" (Right Here Right Now, 2018).

Els premis del Sona9

El premi per al guanyador del Sona9 és l'enregistrament i edició d'un disc, amb la direcció d'un productor professional, una campanya de publicitat a Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i "Enderrock", i una mini-gira de concerts promocionals per alguns dels festivals i mercats més destacats del panorama nacional. Els finalistes obtindran la gravació d'un EP de quatre cançons en un estudi professional, a més de material musical.

El concurs de grups emergents Sona9 està organitzat per Enderrock, TV3 i Catalunya Ràdio i iCat, amb el suport dels departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat, la col·laboració de la Fundació SGAE i el patrocini d'Estrella Damm. A més, també hi participen la Generalitat Valenciana i el Govern de les Illes Balears, les Cases de la Música i la Fundació Verkami.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut