La graella del 26 de juny al 2 de juliol

La setmana d'iCat, a un clic!

La setmana iCat no te l'acabes! I aquesta, el Vida Festival de Vilanova i la Geltrú, en directe!

Actualitzat

DILLUNS 26

08-10 h - "Els experts" - Jorge Ilegal

Jorge Martínez, més conegut com a Jorge Ilegal,  líder dels històrics Ilegales, visita el programa per parlar del documental sobre la seva banda, "Mi vida entre las hormigas", bona excusa per revisar present, passat i futur d'un dels millors grups espanyols de rock.

La setmana del Vida Festival de Vilanova i la Geltrú, el director, Dani Poveda, exerceix de selector expert.

19-20 h - "Independents" - Beals

Descobrim la música d'aquest quartet de Barcelona, que combina soul, rock i pop en temes cantants en anglès. Ens visita abans del seu concert de presentació a la sala Luz de Gas.

20-21 h - "El celobert" - Quatre gats

No hi ha sensació més frustrant que tocar davant de quatre gats. Per això, aquí, a "El celobert", on patim tant pel benestar dels músics, n'apleguem una dotzena de blancs, negres, d'angora i siamesos. Perquè no us sentiu sols. "Meu!"

21-22 h - "Delicatessen" - Fleet Foxes

Han tornat amb nou disc i aquest cap de setmana el presenten al Vida Festival. "Crack-Up", un treball on predominen les atmosferes per damunt de les melodies, no aconsegueix les excel·lències dels dos àlbums anteriors.

22-23 h - "Sona 9" - La Iaia

Escoltem el quart disc de la banda vigatana, guanyadora del Sona 9 l'any 2010. "Tornar a ser u", produït per Paco Loco, obre la porta a altres novetats: Roig!, Rúpits, Rock Kills, Edurne Vega, Marta Pérez, La Sentina, Frans Cuspinera i The Gruixut's.

DIMARTS 27

08-10 h - "Els experts" - Carmen de Mairena, vista o no vista per Carlota Juncosa.

Qui és Carmen de Mairena? El llibre de Carlota Juncosa "Carmen de Mairena, una biografia" tampoc ens ho explica, però sí que és un deliciós joc on l'autora recrea les seves trobades amb el personatge mentre intenta escriure'n la biografia. L'entrevistem.

19-20 h - "Independents" - Elliott Murphy

Si la sort li hagués somrigut, podria ser tan famós com Bruce Springsteen. Parlem amb aquest històric cantautor nord-americà del seu nou disc i del seu nou llibre.

20-21 h - "El celobert" - Balades

Estem una mica tips de tant cantant confessional i tanta palla mental. Algú els hauria de dir que el que els passa tampoc és tan interessant com es pensen. I, de passada, se'ls podria mostrar que hi ha altres maneres de fer lletres, parlant d'algú altre, per exemple. Només cal inventar un personatge, fer-ne una història i posar al títol "La balada de". Fàcil.

21-22h - "Delicatessen" - Benjamin Booker

Conegut, al principi, per ser el teloner de les gires de Jake White, s'ha guanyat l'etiqueta d'"enfant terrible" de l'escena soul més guitarrera i commovedora. El seu nou disc, "Witness", és una veritable demostració d'energia i luxe: hi col·labora Mavis Staples.

22-22.30 h - "5 Songs" - Saint Etienne

Amor a primera vista amb el trio britànic, que, hores abans del seu concert al Primavera Sound, ens va dedicar una estona per parlar dels seus primers records musicals. Comencem amb la tria personal de Sarah Cracknell, Bob Stanley i Pete Wiggs, i acabem amb dues cançons que generen consens. El resultat dibuixa la vida de tres nois que es van fer grans als 70 i als 80, i que van creure que podien reimaginar tot allò que els apassionava.

22.30-23 h - "Songhunter" - Tórtel, al Vida

El grup valencià es presenta al Vida Festival amb els seus quatre discos publicats. Amb Jorge "Tórtel" Pérez, el seu líder, descobrim les seves cançons i ens deixem recomanar algunes de les bandes que hem de veure al festival.

DIMECRES 28

08-10 h - "Els experts" - Las Odio

Són una de les últimes sensacions del rock espanyol, un quartet de "riot girls" sorgit l'any 2015 de l'"underground" de Madrid. Un grup que ha deixat tothom astorat amb la seva força i la seva actitud i, sobretot, amb el seu primer disc, "Futuras esposas" (2017), esmolat, descarat i amb un fort component feminista que elles mateixes ens expliquen.

19-20 h - "Independents" - Pre-Vida Festival

El dia abans que es posi en marxa la nova edició del festival de Vilanova i la Geltrú, n'entrevistem els organitzadors i escoltem els grups del cartell.

20-21 h - "El celobert" - Més balades

Tot ha estat remenar al calaix buscant les balades més aconseguides del pop i trobar-ne un fotimer. I n'hi ha tantes, i de tan bones, que en farem una segona part.

21-22 h - "Delicatessen" - alt-J

Malgrat la irreconeixible versió del "House of the rising sun" i d'haver fet els arranjaments del nou disc als mítics estudis Abbey Road, el nou disc dels Alt-j no és gens retrospectiu. "Relaxer" és imaginatiu i imprevisible, com ho ha estat sempre la banda de Leeds.

22-23 h - "Bonus Cracks" - Snooze

Són l'avantguarda del pop electrònic d'autor i el més semblant a Animal Collective que tenim a casa, amb el permís d'Ocellot. El seu disc de debut, "Land'", defineix el so i l'estil de Snooze: indie-pop i synth-pop tenyits de psicodèlia, rock, electrònica i fins i tot autotune.

DIJOUS 29

08-10 h - "Els experts" - Uriginal

Artista urbà misteriós, poc donat a les entrevistes i molt procliu a centrar les seves accions en espais públics de Barcelona, les seves pintures juguen amb l'imaginari invencible de la memòria popular. Víctor Fernández l'entrevista.

19-20 h - "Independents" - Chip Wickham

El saxofonista anglès és un experimentat músic de jazz, però també li interessen el soul, el funk i l'electrònica. Així es desprèn del seu disc de debut, "La sombra". Ens el presenta.

20-21 h - "El celobert" - Matrimonis sonors

Diuen que el pitjor que pots fer a la vida és portar la feina a casa. Hi estem d'acord, només porta problemes i cares llargues. El que passa és que hi ha vegades en què muntes un grup i, sense adonar-te'n, la teva parella també s'hi ha apuntat. La resta depèn molt de fins a quin punt us estimeu.

21-22 h - "Delicatessen" - Steve Earle

És una de les figures més admirades del country del segle XXI. Acaba de publicar "So you wannabe an outlaw", un disc on l'acompanyen grans com Willie Nelson i Miranda Lambert.

22-23 h - "Pista de fusta" - Ballar a mig temps

Sense pressa, amb Bad Gyal, Elza Soarez i el blues de Mali. Perquè els preliminars sí que importen.

DIVENDRES 30

08-10 h - "Els experts" - Carla Simón, directora d'"Estiu 1993"

És la gran sorpresa de la temporada del cinema català. "Estiu 1993" és l'òpera prima de la nostra convidada, que ha obtingut importants distincions als festivals de cinema de Màlaga i Berlín. La cinta arriba, per fi, a les sales comercials.

19-20 h - "Independents" - Especial Vida Festival, en directe

Marxem cap a Vilanova i la Geltrú per seguir les evolucions de l'edició 2017 del Vida, i parlem amb els protgonistes. Entrevistem els nord-americans Dr. Dog i escoltem la música dels artistes que hi actuen, i que emetrem a iCat.cat.

20-00.30 h – "iCat en concert" - Vida Festival en directe

20.00-20.50 h Senior i el Cor Lomax

21.00-22.00 h Dr Dog

22.00-23.00 h La Iaia

23.00-23.30 h Gener

23.30-00.30 h Real Estate

A LA CARTA

"El celobert" - Oasis

Van ser la resposta tanoca i "hooligan" del britpop als nens de casa bona anglesos que es feien passar per "common people", és a dir, gent de família treballadora. Els germans Gallagher eren de pura raça i la seva actitud genuïnament provocadora i incendiària ens va regalar un bon grapat d'himnes.

"Delicatessen" - Astrud

Si avui és divendres, toca afegir un títol a la nostra discoteca bàsica. Escoltem "Lo nuevo", l'àlbum que Astrud i el Col·lectiu Brossa van publicar l'any 2010.

"iCatTapes" - Vida 2017

Els colors del Festival Internacional de Vilanova i la Geltrú, actiu entre el 29 de juny i el 2 de juliol, en una playlist d'imprescindibles.

DISSABTE 1

20-00.30 h – "iCat en concert" - Vida Festival en directe

21.00-22.00 h Mishima

22.00-22.50 h Warhaus

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut