La graella del 29 de maig al 4 de juny

La setmana d'iCat a un clic!

Les propostes iCat no te les acabes! Fem camí cap al Primavera Sound. Dijous, especial "Independents", des del Parc del Fòrum de Barcelona!

Actualitzat

DILLUNS 29

08-10 h - "Els experts" - La bomba musical de La Señora Tomasa

Els barcelonins La Señora Tomasa acaben de publicar el seu segon disc. Es titula "Nuestra clave" i és una bomba de sons llatins, rumbers, cubans vestits amb l'electrònica més actual i amb bones dosis de hip-hop. Música urbana per començar la setmana amb bon peu, que ens expliquen dos dels seus components. 

Pot haver-hi algú més antipàtic que Wilson? És el personatge creat pel dibuixant nord-americà Daniel Clowes, un còmic que s'ha adaptat al cinema fa poc amb Woody Harrelson com a protagonista. A partir d'aquí, Joan Pons recopila els personatges més odiosos de la història de l'audiovisual. 

La vallesana Paula Jornet, coneguda artísticament com a Pavvla, és una de les noves sensacions del pop català. En la setmana del seu concert al Primavera Sound, és l'encarregada de seleccionar una cançó diària per despertar-nos. 

19-20 h -  "Independents" - Cody Chesnut

Parlem amb un dels grans artistes del soul actual, el nord-americà Cody Chesnutt. Aquesta setmana publica nou disc, "My Love Divine Degree", i diumenge el presenta a Barcelona.

20-21 h -  "El celobert" - L'altra cara del britpop

Amagats entre les carreres exitoses de Blur, Oasis, Pulp i Elastica, un bon grapat de bandes es van apuntar al fenomen del bripop i van aconseguir els seus cinc minuts de fama abans de ser engolits i oblidats per sempre més. Els rescatem.

21-22 h -  "Delicatessen" - Christian Kjellvander

El programa d'avui està dedicat a tota una descoberta. Es tracta de Christian Kjellvander, un músic suec que agradarà als amants de l'alt country i seguidors de bandes com ara Tortoise. El seu darrer disc és de l'any 2016 "A village: Natural light".

22-23 h - "Sona 9" - Com sona l'escena emergent

Un cop elegits pel públic els sis primers semifinalistes del #17Sona9 als concerts preliminars del concurs a Barcelona, Palma i València, continuem descobrint com sona el Sona9. Del folk-rock barceloní d'Iuh al mestissatge de La Banda del Panda, passant pel pop de Jojo Enrere i els d'Abans, la fusió poètica dels mallorquins Vers Endins i el pop-rock alternatiu de Local D9, el punk hardcore dels badalonins Kubiak, el rock vallesà de Panda, el blues-rock ripollès d'Estiula, les músiques urbanes rapejades del barceloní Haller Rose i les cançons d'autor pop del valencià Artur Deltell.

DIMARTS 30

08-10 h -  "Els experts" - 40 anys d'"El Jueves"

Víctor Fernández vol captar l'ambient dels voltants del Parc del Fòrum barceloní dies abans que comenci el festival Primavera Sound. Per fer-ho s'endú la banda catalana The Crab Apples, que actuen al Festival, i parla amb veïns, botiguers i propietaris de bars per saber com els afecta el festival. 

La revista satírica "El jueves" celebra aquests dies el seu 40è aniversari. Mirant enrere, però, sobretot, endavant, hem convidat els dibuixants més joves de l'etapa actual per reflexionar sobre el futur de la publicació. Joan Ferrús, Maribel Carod i Guille Martínez, que també n'és el director, ens visiten.

Pavvla, una de les noves sensacions del pop català, ens desperta aquesta setmana amb una cançó. 

19-20 h -  "Independents" - !!! (Chk Chk Chk)

Entrevistem els nord-americans Chk Chk Chk, el grup dels tres signes d'exclamació. Han fet concerts memorables al Primavera Sound i aquest any hi tornen per presentar un nou disc, "Shake the shudder".

20-21 h -  "El celobert" - Altres guitarres acústiques

El cançoner defensat amb acústiques ens ha proporcionat una quantitat de clàssics inoblidables que no hem tingut més remei que fer-ne un altre recull. Aquí el teniu, desendollat i directe al cor.

21-22 h -  "Delicatessen" - Grandaddy

Després de deu anys de silenci tornen Grandaddy. Si el retorn ja és notícia per si mateix, el més rellevant és que la banda de Jason Lytle ha fet un disc extraordinari. "Last place" promet ser una de les grans obres del 2017.

22-22.30 h - "5 Songs" - Sílvia Pérez Cruz

Feia anys que la buscàvem per protagonitzar el programa, i la publicació del disc "Vestida de nit" ha estat l'excusa perfecta. És un programa fet amb els cinc sentits: la cantant de Palafrugell despulla els seus records i relaciona cançons amb olors, persones o ciutats determinades, i ens fa viatjar als moments que les va escoltar o cantar per primer cop, amb tots els detalls possibles. De Calella fins a París, passant per Barcelona o Viena. 

22.30-23 h  - "Songhunter" - Aloud Music, a tot volum!

Si parlem de rock instrumental, post-rock i les seves variants, el segell que va fundar i comanda Sergio Picón és referència. Amb ell descobrim els inicis, el present i el futur d'aquesta discogràfica de Barcelona, pionera del gènere i impulsora de l'AMFest.

DIMECRES 31

08-10 h -  "Els experts" - Joe Pernice, escriptor

Míriam Cano fa unes setmanes que està "on fire". Després de les converses amb Kate Bolick i Jon Savage, avui és el torn del músic Joe Pernice (Scud Mountain i The Pernice Brothers), que també és escriptor i que acaba de publicar la seva novel·la "It feels so good when I sleep" gràcies a l'editorial Blackie Books. 

Els xilens De Mónaco arriben a Barcelona amb el seu primer LP "El siglo de las luces" acabat de sortir del forn. Electropop molt ballable per part d'un trio que combina l'electrònica amb ambients molt llatins, una barreja sonora que està guanyant molts adeptes i que ells mateixos ens expliquen. 

Comença el Primavera Sound i ho fa amb una àmplia programació electrònica. Per ajudar-nos a triar entre DJs i productors, Òscar Broc ens proposa el seu TOP5 de l'electrònica del festival. 

Pavvla, una de les noves sensacions del pop català, ens desperta aquesta setmana amb una cançó. 

19-20 h -  "Independents" - Les rutes musicals del Primavera Sound

Comença el Primavera Sound i repassem tota la informació i la música que aquests dies ocuparan el Parc del Fòrum de Barcelona. Us recomanem diferents rutes musicals per la programació d'enguany i també connectarem en directe amb el recinte de concerts.

20-21 h -  "El celobert" - Les últimes versions

Estem enamorats dels artistes que versionen cançons clàssiques sense cap mena de respecte, i que les rebreguen i les acosten al seu imaginari. Escoltem-ne algunes de les més atrevides dels darrers anys. Sorprenents i espectaculars.

21-22 h -  "Delicatessen" - Albin de la Simone

Es diu Albin de la Simone, nascut a Amiens, França. Cantant, multiinstrumentista i compositor de cançons que han cantat, entre d'altres, Vanessa Paradis, Arthur H o Salif Keita. De la Simone publica ara "L'un de nous", el seu sisè disc i una meravella que s'ha d'escoltar.

22-23 h - "Bonus Cracks" - Roger Estrada

Roger Estrada, comunicador i agitador de minories. Ruta66, diari Ara, community manager de grans marques de vermut, ginebra i altres destil·lats. Coneix la faràndula a fons i ens acosta al món del periodisme i la crítica musical, amb amenaces de mort incloses! També genera polèmica amb el trap, escolteu...

DIJOUS 1

08-10 h -  "Els experts" - Com podem evitar els pesats als festivals

Avui és el primer dia fort del festival Primavera Sound. Un assidu del Fòrum és Ricard Martin, "hater" de guàrdia del programa que ens dona uns quants consells per evitar els pesats de festival. Guiris, autòctons, gent amb ganes de festa que no sap ni què va a veure, eminències en cada un dels grups que actuen, gent que es passa el concert gravant amb el mòbil i no et deixa veure l'escenari... no us acosteu a aquesta fauna ni amb un pal! 

Aquesta temporada hem entrevistat una bona quantitat de grups que actuen al Primavera Sound. En recopilem alguns com Thurston Moore, Les Sueques o Mishima, i entrevistem DJ Coco, l'encarregat, un any més, de tancar el festival amb la seva sessió èpica. Li demanarem si, com cada any, ja té seleccionada l'última cançó que punxarà. 

Pavvla, una de les noves sensacions del pop català, ens desperta aquesta setmana amb una cançó. 

19-20 h - "Independents" - Especial Primavera Sound

Ens desplacem fins al Parc del Fòrum de Barcelona per seguir ben de prop el festival Primavera Sound. Parlarem amb artistes, amb l'organització, escoltarem música dels diferents escenaris... Tot per acostar-vos en directe un dels millors festivals d'Europa.

20-21 h - "El celobert" -  Cançons censurades

Un dels efectes col·laterals de fer lletres que diuen coses és haver d'esquivar la censura, aquest gran germà tenebrós i castrador que intenta modelar el que pensa la gent. Rescatem cançons que ens van voler robar i no van poder.

21-22 h -  "Delicatessen" - Woods

Escoltem el darrer disc de la banda de Nova York Woods. "Love is love" amaga secrets rellevants en forma de melodies pop i llargs temes hipnòtics i instrumentals. Un disc per digerir amb calma.

22-23 h - "Pista de Fusta" - Tot tornant a "Twin Peaks"

Tot tornant a "Twin Peaks", Miqui Puig ha pensat que ballar ens podria fer tornar a ser allà, estimada Audrey. De "Twin Peaks" a iCat. Tingueu bon ball, amics...

DIVENDRES 2

08-10 h -  "Els experts" - Com podem veure els concerts que se solapen al Primavera?

Arribem amb la ressaca de la primera nit del Primavera Sound, però amb els deures fets. Ens hem proposat recórrer el festival de punta a punta i veure tants concerts com ens sigui possible. Pel camí segur que ens hi trobarem amics de professió, músics i públic que ens veurem obligats a entrevistar. Demostrem que els solapaments no són un problema! 

Les estrenes de la setmana amb Violeta Kovacsics.

Pavvla, una de les noves sensacions del pop català, ens desperta aquesta setmana amb una cançó. 

19-20 h -  "Independents" -  Especial Primavera Sound

Ens desplacem fins al Parc del Fòrum de Barcelona per seguir de ben a prop el festival Primavera Sound. Parlarem amb artistes, amb l'organització, escoltarem música dels diferents escenaris... Tot, per acostar-vos en directe un dels millors festivals d'Europa.

20-21 h -  "El celobert" - The Housemartins

Com un cometa que il·lumina la nit, ens van enlluernar fugaçment a finals dels 80 amb dos discos plens de guitarres juganeres, amor pel doo woop i, sobretot, lletres compromeses, iròniques i crítiques. El resultat va ser tan espectacular que no podem evitar dir-los "gràcies".

21-22 h -  "Delicatessen" - Les imprescindibles de Rufus Wainwright

Dilluns vinent torna a Barcelona Rufus Wainwright, en aquesta ocasió serà al festival dels Jardins de Pedralbes, i aprofitant la visita dedicarem bona part del programa a fer una selecció de les seves cançons imprescindibles.

22-23 h - "iCatTapes" - Primavera Sound 2017, el cartell

La nova edició del festival, en 17 tracks. Arcade Fire, Bon Iver, Frank Ocean, The xx, Aphex Twin, Grace Jones, Solange i Van Morrison són alguns dels artistes i grups que actuaran en els diferents escenaris del Parc del Fòrum, entre el 31 de maig i el 4 de juny del 2017.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut