La graella del 22 al 28 de maig

La setmana d'iCat a un clic!

Actualitzat

DILLUNS 22

08-10 h - Els experts / Anímic, selectors de la setmana

Els lleidatans Foo són una de les sensacions del rock psicodèlic facturat a casa nostra. "The seeker" és el nou disc que ens presenten en directe.

Aquest cap de setmana s'ha estrenat "El caso Sloane", un thriller polític de què Joan Pons critica que s'allunya de l'espectador perquè presumeix de ser més intel·ligent que ell. A partir d'aquí fem un repàs de pel·lis que "van de llestes".

Amb un sorprenent disc que ja han començat a girar en directe, els Anímic han reinventat el seu so i s'han llançat a l'electrònica. Els seus membres són els selectors musicals d'aquesta setmana.

Amb motiu de la inauguració de l'exposició sobre David Bowie, repassem cada dia una dècada de la carrera de l'enyorat músic britànic. Dels 60 fins als 2000, una tria experta per cada dia de la setmana.

19-20 h - Independents / Robyn Hitchcock

Robyn Hitchcock ja és una petita llegenda del rock alternatiu anglès. Després de 40 anys de carrera, per primera vegada ha titulat un disc amb el seu nom. Ens explica per què i fa una anàlisi de la política internacional des dels Estats Units, on viu actualment.

20-21 h - El celobert / Malcarats

Ja ho deia Fernando Fernán Gómez: "No me admire!". Quan es tracta de conèixer en persona els nostres herois, les possibilitats de tenir una gran decepció són altes. El motiu? Hi ha artistes dotats per crear art sublim, però incapaços de funcionar socialment. Són els artistes malcarats, els que reserven la seva part lluminosa per a les cançons. Avui hi posem el focus, això sí, sense avisar-los, no sigui cas que se'ns enfadin.

21-22 h - Delicatessen / Sílvia Pérez Cruz

Per començar la setmana ens endinsem en el nou disc de Sílvia Pérez Cruz. La de Palafrugell publica "Vestida de nit", on recopila cançons interpretades en concerts de petit format, acompanyada d'un quintet de cordes, amb nous arranjaments i donant-los una nova vida. Pérez Cruz en tota la seva essència.

22-23 h - Sona 9/ Els primers semifinalistes

Vols escoltar els cinc primers semifinalistes del Sona9 elegits pel públic? Després dels concerts preliminars a Barcelona i Palma ja han sortit escollits: Panellet, Marina Prat, Senyor Oca, Urra i Jès!. El darrer candidat sortirà del concert del dijous 25 a la sala Matisse de València.

 

DIMARTS 23

08-10 h - Els experts / Les 3 pel·lis catalanes del Docs Barcelona que has de veure

Ens hem fixat en tres pel·lícules dirigides per cineastes catalans que aquests dies es poden veure al festival Docs Barcelona. Són "Al otro lado del muro", de Pau Ortiz, "Sasha", de Fèlix Colomer, i "Grab and run", de Roger Curella.

Clara Molins s'ha posat deures: sortir a la recerca dels sabors perduts. On són les fruites i verdures que encara conserven aquell sabor pur de la nostra infància? S'ha citat amb la periodista gastronòmica Mònica Escudero per passejar pel mercat de la Boqueria i aprendre què hem de fer i on hem d'anar si volem menjar bon producte de la terra.

Els Anímic són els selectors musicals d'aquesta setmana.

Amb motiu de la inauguració de l'exposició sobre David Bowie, repassem cada dia una dècada de la carrera de l'enyorat músic britànic.

19-20 h - Independents / Pepet i Marieta

Josep Bordes i el seu grup Pepet i Marieta tenen un disc nou, "La revolució dels somnis". Reivindicació, festa i romanticisme són els tres ingredients d'aquest nou disc, que ens presenta abans de portar-lo a l'escenari de la sala Apolo.

20-21 h - El celobert / Maldormits

Potser és per l'edat, però cada vegada ens costa més dormir. El que abans era ficar-se al llit i clapar com un nadó ara són viatges "non stop" al lavabo i a la nevera. No sorprèn, doncs, que els músics, amb els seus horaris girats, en parlin tan sovint en les seves cançons.

21-22 h - Delicatessen / Don Bryant

Imaginem que ha estat el bon moment que viu el soul el que ha convençut Don Bryant a tornar a enregistrar un nou disc desprès de dècades apartat dels estudis i els escenaris. L'espera ha valgut la pena ja que "Don't give up on love" és un gran disc.

22-22.30 h - 5 songs / Maria Arnal i Marcel Bagés

Sí, tothom en parla, però quins són els seus orígens musicals? Parlem amb la cantant Maria Arnal i el guitarrista Marcel Bagés, que rebusquen entre els seus records per confessar les seves cançons vitals. Bagés es decanta per grups de pop guitarrer de l'escena independent i Arnal selecciona dues cançons de dones que considera referents, però que es troben artísticament als antípodes. Finalment, ens sorprenen amb un músic actual que veurem d'aquí un mes al Sónar.

22.30-23 h  - Songhunter / Ós Bru ens presenten "Hvala"

"Hvala" és el nom d'una de les osses brunes reintroduïdes al Pirineu. També és el títol del segon disc del grup Ós Bru. En conversa amb els tres cosins que formen el nucli de la banda, descobrim la música d'aquesta formació de post-rock ambiental de Barcelona. A més, en aquesta edició del "Songhunter" fem un tomb per Martorelles i repassem el cartell del Brunzit, el festival que s'hi fa dissabte, 27 de maig.

 

DIMECRES 24

08-10 h - Els experts / Estrenem cançó de Dolo Beltran

Míriam Cano ha aprofitat la visita a Barcelona de l'escriptor i periodista britànic Jon Savage, autor del llibre que molts consideren la Bíblia del moviment punk. Es va titular "England's dreaming" i repassa la curta història del punk britànic, inaugurada a final dels 70 amb els Sex Pistols. Entrevista de luxe amb un gran coneixedor de la cultura popular.  

Dolo Beltran, excantant del grup Pastora, ens visita per regalar-nos en exclusiva una de les cançons incloses al seu nou disc "Copilotos", que es publica aquest divendres. El tema es diu "Decir nada"

Per què és irrepetible David Bowie? Òscar Broc ens dona les 5 raons perquè una figura tan important per la música pop no es pot tornar a repetir.

Els Anímic són els selectors musicals d'aquesta setmana.

Amb motiu de la inauguració de l'exposició sobre David Bowie, repassem cada dia una dècada de la carrera de l'enyorat músic britànic.

19-20 h - Independents / Esther Condal

Després de cinc anys, la cantautora Esther Condal ha tornat a publicar un nou disc. "Bird" és un treball ple de sensibilitat i delicadesa i amb textures treballades i molt evocadores. Ens el presenta la mateixa autora.

20-21 h - El celobert / Senyores

Quan vam fer els programes sobre els místers del pop, ens va quedar clara la necessitat de fer-ne un sobre les "Mrs.", aquestes senyores que han inspirat títols imprescindibles del pop univesal. Aquí les teniu.

21-22 h - Delicatessen / Perfume Genius

Torna amb nou disc un dels projectes favorits del programa. "No shape" és el títol del nou disc de Perfume Genius, que continua amb la línia melodramàtica del seu anterior lliurament, però aquesta vegada sembla que es respira una certa dosi d'optimisme contingut.

22-23 h - Bonus cracks / Ós Bru

Ós Bru és la banda de Roger Torrent (veu i piano), Víctor Juan (guitarres) i Jordi Juan (baix i veus). Estan d'estrena ara amb el seu segon elapé editat a The Indian Runners en un magnífic vinil desplegable. Ens presenten "Hvala" i xerrem de la seva trajectòria i el seu particular univers.

A la carta, 12 h - iCatTapes / Bowie forever

16 cançons per apropar-se a l'obra del músic britànic, la setmana que s'inaugura a Barcelona una exposició sobre la seva figura.

 

DIJOUS 25

08-10 h - Els experts / "Star Wars" contra "Star Trek"

Avui fa 40 anys que es va estrenar la primera pel·lícula de la saga "Star Wars". Aprofitant aquesta data ens hem preguntat per l'altra producció galàctica famosa, "Star Trek". Ens preguntem: Són els fans d'un món i l'altre diferents entre ells? Es pot ser fan de totes dues? En parlem amb grans veus autoritzades en la ciència-ficció.

Us heu menjat mai una hamburguesa de "food truck"? Heu pensat que el preu era just per la qualitat que us oferien? Ricard Martín no pensa el mateix i ens diu que no ens acostem a la moda de les hamburgueses hipster ni amb un pal!

Els Anímic són els selectors musicals d'aquesta setmana.

Amb motiu de la inauguració de l'exposició sobre David Bowie, repassem cada dia una dècada de la carrera de l'enyorat músic britànic.

19-20 h - Independents / Especial expo "David Bowie is"

S'inaugura una de les exposicions de l'any. Després de voltar per mig món, arriba al Museu del Disseny de Barcelona "David Bowie is", la mostra més completa sobre l'artista. Des de la mateixa exposició farem un programa especial amb música en directe i molta Bowiemania.

20-21 h - El celobert / Guitarra acústica

Malgrat la seva voluntat sorollosa, la història del pop està plena de cançons liderades per la guitarra acústica. Cançons que, sense cridar, ens han atrapat per sempre.

21-22 h - Delicatessen / Sean Rowe

"New Lore" és el títol del nou disc de Sean Rowe. Amb el primer single ens va semblar que el cantó profund de Rowe sortia a la superfície, però us assegurem que no tot és llum en aquest nou disc del cantant de Nova York.

22-23 h - Pista de fusta / La veïna de la Lupita

La veïna, la "Lupita", la Beth Ditto, en Robert de Niro, peticions de l'oient i ball. Com sempre, en un altre capítol de la "Pista de fusta".

 

DIVENDRES 26

08-10 h - Els experts / La Terrasseta de Preixens, rumba global

La Terrasseta de Preixens és una banda catalana que barreja rumba amb músiques de tot el món. Ara publiquen el seu quart disc d'estudi, es diu "Tou" i ens interpreten en directe a guitarra i veu una de les seves cançons. Festa final de la setmana experta!

Les estrenes de la setmana amb Violeta Kovacsics.

Els Anímic són els selectors musicals d'aquesta setmana.

Amb motiu de la inauguració de l'exposició sobre David Bowie, repassem cada dia una dècada de la carrera de l'enyorat músic britànic.

19-20 h - Independents / L'expo de David Bowie Pepet i Marieta, Esther Condal

S'inaugura una de les exposicions de l'any. Després de voltar per mig món, arriba al Museu del Disseny de Barcelona "David Bowie is", la mostra més completa sobre l'artista.

Josep Bordes i el seu grup Pepet i Marieta tenen un disc nou, "La revolució dels somnis". Reivindicació, festa i romanticisme són els tres ingredients d'aquest nou disc, que ens presenta abans de portar-lo a l'escenari de la Sala Apolo.

Després de cinc anys, la cantautora Esther Condal ha tornat a publicar un nou disc. "Bird" és un treball ple de sensibilitat i delicadesa i amb textures treballades i molt evocadores. Ens el presenta la mateixa autora.

20-21 h - El celobert / Okkervil River

Intentar definir la música dels texans és com voler pintar el vent de mestral. La seva barreja de country, folk i indie els fa únics i inimitables, i les lletres de Will Self sempre t'arriben per sorpresa i, després, es queden per sempre.  

21-22 h - Delicatessen / Discoteca bàsica: "The impossible bird", de Nick Lowe

Completem la nostra discoteca ideal. Avui "The impossible bird", de Nick Lowe, publicat l'any 1994.

22-23 h - iCatTapes / Bowie forever

16 cançons per apropar-se a l'obra del músic britànic, la setmana que s'inaugura a Barcelona una exposició sobre la seva figura.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut