ANÀLISI

La quarta Revolució Industrial

Enllaç a altres textos de l'autor

Xantal Llavina

Directora del "Revolució 4.0" i "Ho he superat"

@xantallavina
Actualitzat

"M'interessa el futur perquè és el lloc on passaré la resta de la meva vida." Aquesta frase de Woody Allen inspira el programa de ràdio "Revolució 4.0", a +CatRàdio, el nou Dial Digital de Catalunya Ràdio. Estem vivint ja la quarta Revolució Industrial i volem saber com serà aquesta revolució per estar ben preparats. Fer bé aquesta transformació digital passa pels ciutadans, emprenedors, empreses, autònoms, influenciadors, i les administracions que conformen la nostra societat.

En tots els aspectes de la vida, els canvis tecnològics són molt ràpids. Es parla cada dia de transformació digital, d'intel·ligència artificial, de robòtica, d'internet de les coses, vehicles autònoms, economia col·laborativa… i què voldrà dir tot això? Suposarà un canvi de com vivim, treballem i ens relacionem.

Els experts diuen que, davant d'aquests canvis socials i econòmics, hem d'estar informats, per entendre les noves relacions entre tecnologia i societat. "La transformació serà diferent a qualsevol cosa que el gènere humà hagi experimentat", diu Klaus Schwab, autor del llibre "La quarta revolució industrial".

La revolució afectarà el mercat de l'ocupació, la desigualtat i els marcs ètics. Afirmen que l'internet de les coses jugarà un rol fonamental, permetrà agregar 14,2 bilions de dòlars a l'economia mundial en els pròxims 15 anys. Per tant, volem aprendre i donar moltes respostes i ens volem fixar, cada setmana, els dijous de 19.00 a 20.00, i tota la setmana al podcast, en totes les cares dels emprenedors, d'innovació, de creativitat, de competitivitat, d'empreses digitals i dels que han aconseguit ser influenciadors i cares conegudes en diferents sectors professionals i casos d'èxit, gràcies a la seva bona transformació emprenedora i digital. Coneixerem molts emprenedors i emprenedores que es mouen per la seva passió, iniciativa, superació, lideratge, adaptabilitat i creativitat.

Ho volem fer d'una manera planera, distesa i també amb molt de sentit de l'humor amb tots els col·laboradors del programa!

Com va dir John Lennon: "Defenso la revolució dels nostres caps." Felicitats a Catalunya Ràdio per innovar i ampliar la graella digital de continguts a la ràdio pública del país.

Anar al contingut