Fèlix Millet
La portada d'"El matí de Catalunya Ràdio"

La batuta de la justícia ha de dirigir un rèquiem per aquest malson

Mònica TerribasActualitzat

Us despertem amb una orella al Tribunal Suprem i una altra a la Ciutat de la Justícia.

Al Tribunal Suprem, avui quedarà vist per a sentència el judici a Francesc Homs pel 9-N. Ahir, Artur Mas va recordar al tribunal que durant setmanes no van rebre cap advertiment més enllà de la providència inintel·ligible del Tribunal Constitucional, segons ell i Carles Viver Pi-Sunyer, sobre el suposat delicte que cometrien amb el procés participatiu en què es va convertir la consulta...

L'altra orella la tindrem a la Ciutat de la Justícia, nosaltres i també Artur Mas, segur, perquè el cas Palau afecta de ple la CDC que ell va presidir. I alerta, perquè la sospita de finançament irregular de CDC, amb el cobrament de comissions, es pot confirmar nítidament si es confirma que Jordi Montull, mà dreta de Millet, pacta amb fiscalia una rebaixa de condemna per a la seva filla a canvi d'explicar la desviació de fons al partit.

A partir d'avui i durant quatre mesos seran jutjats no només els delinqüents confessos Fèlix Millet i Jordi Montull, sinó també l'extresorer de CDC Daniel Osácar, exdirectius de Ferrovial i d'altres empreses, perquè el que s'investiga no és només el que van robar els gestors del Palau, sinó si hi havia una trama delictiva basada en el tràfic d'influències, el cobrament de comissions per adjudicació d'obra pública i el blanqueig de capitals, per finançar irregularment CDC.

Serà un judici llarg, després d'una instrucció de 8 anys que acumula 60.784 folis de sumari i que cridarà 115 testimonis... però tindrem paciència per seguir-lo, perquè el cas Palau, com el cas Pretòria, com el cas Bustos i molts altres, són l'orquestra d'instruments desafinats que ha suportat aquesta societat durant molts anys.

S'han erradicat els "músics" que han grapejat no només milions d'euros, sinó la confiança de la societat en els nostres gestors. Per lent i farragós que sigui, la batuta de la justícia ha de dirigir un rèquiem per aquest malson.  

Anar al contingut