Jugar a videojocs pot ser tan important com llegir llibres

Aquestes són les claus per aconseguir que les estones de videojocs dels teus fills siguin positives a casa. Aviso: hi hauràs de posar de la teva part

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Albert Murillo

Director i presentador del "Generació digital"

@albertmurillo
Actualitzat

De tant en tant, amb els meus amics encara recordem un vídeo de YouTube de Josué Yrion, un predicador evangelista que es va fer famós a tot el món per aquest sermó catastròfic sobre els videojocs. Més enllà de riure quan recordo els passatges on assegura que jugar a videojocs produirà ceguesa incurable, em reafirma que s'ha de parlar sovint de la part positiva que aquesta indústria està oferint.

Bona part dels que tenim nens a casa hem de gestionar el temps que passen jugant davant d'una pantalla. És un problema molt habitual que provoca un munt de situacions estressants. I això passa perquè els videojocs estan desenvolupats perquè l'experiència sigui absorbent i no vulguis deixar-ho (i quan ho fas, hi vulguis tornar). Hi estan enganxats perquè és normal que ho estiguin.

No soc un expert educador i no estic aquí per donar consells, però és evident que el control del temps és una de les claus per dominar aquesta situació. Les hores màximes i els dies que poden jugar són els punts bàsics que han d'estar marcats en la convivència en família. Vull explicar-vos el que faig jo per entendre els meus fills:

1. Sé a quins jocs estan jugant en tot moment. Això ha fet que entenguin que a casa no es juga a videjocs d'estètica realista de guerra tipus "Call of Duty".

2. Intento mirar "gameplays" dels videjocs que no conec. Per exemple, ara està molt de moda el "Fornite". Està de moda perquè és gratuït i hi ha un munt de "streamers" que hi juguen en directe. Aquí en teniu un exemple:

3. A banda de YouTube, els vostres fills segur que miren Twitch.tv per estar al dia. En aquesta plataforma es juga a videojocs en directe i els qui ho miren aprenen dels seus secrets i hi participen via xat.

4. Jugo a videojocs amb els meus fills sempre que puc. Ara a casa tota la família juga a l'"Overcooked", un videojoc multijugador on hem de cuinar tots alhora a la cuina d'un restaurant.

Aquest videojoc és un exemple del que es pot aconseguir en família: discutir entre tots una estratègia per fer millor la partida i crear un moment diferent que ens uneix. Al final, era una mica això, no?

Anar al contingut