Informe "Popap": apps per controlar els nostres fills

Els nens demanen tenir un mòbil cada cop més aviat. A la secció de l'Arenyes al "Popap", amb Mariola Dinarès, us proposem diverses aplicacions que us faran més fàcil gestionar l'ús que els vostres fills fan del mòbil
Joves utilitzant telèfons mòbils

Joves utilitzant telèfons mòbils

Amb la popularització dels mòbils, els més petits cada cop accedeixen més aviat a aquests dispositius. Que els nostres fills tinguin un mòbil propi comporta una sèrie de riscos de seguretat i privadesa que els pares podem minimitzar amb la tecnologia.

Tots els sistemes operatius ja compten per defecte amb opcions bàsiques de control parental. Les podem configurar i activar en els telèfons Android i iOs i també en els ordinadors.

Per evitar ensurts amb possibles compres indesitjades, accés a pàgines no aptes per a menors o per tenir més control sobre l'ús que fan els nostres fills del seu mòbil, resulta molt útil tenir instal·lada una aplicació de control parental.

Algunes funcions bàsiques:

- Controlar quant de temps passa el nostre fill fent servir el telèfon i quines aplicacions ha consultat.

- Establir horaris i límits de temps en l'ús del mòbil.

- És possible filtrar pàgines web amb contingut inapropiat (violència, pornografia...).

- Es pot decidir remotament quines aplicacions es poden instal·lar a l'aparell.

- Geolocalització.

D'aplicacions n'hi ha moltes. Us en proposem quatre que considerem interessants i a bon preu (la majoria són gratuïtes).

1. Qustodio

Funciona de manera invisible i ningú sap que està instal·lada. Permet veure al minut quines aplicacions es fan servir, les recerques que s'han fet, les webs que s'han visitat o les xarxes socials que s'utilitzen i les amistats amb les que es relacionen els petits. Tot això en línia, a través d'un senzill panell web. Bloqueja contingut inadequat i estableix límits de temps en l'ús dels dispositius. És gratuïta.

Aquesta aplicació americana té la seva seu europea a Barcelona. També permet tenir control sobre les trucades i els missatges que el nen fa i rep.

També disposa d'un "botó del pànic" que permet enviar alertes.

2. Screen Time

Una aplicació compatible amb Android i iOS, gratuïta, que compta també amb una versió "premium" que pots provar durant quatre dies i que amplia les funcionalitats.

Les funcions bàsiques se centren a conèixer el temps que passa el teu fill davant de la pantalla. També permet bloquejar l'accés a les xarxes socials i jocs –fins i tot programar aquesta prohibició a partir de determinada hora–, mantenir un seguiment de les accions i premiar les critaures amb temps addicional quan acaben les seves tasques.

Si els teus fills són molt espavilats i proven de desinstal·lar l'aplicació, no ho podran fer perquè l'aplicació crea una contrasenya per evitar-ho.

3. Norton Family parental control

Permet restringir el contingut al qual es té accés i limitar el temps que els nens passen davant del mòbil. Té un sistema de notificacions que permet ubicar geogràficament el telèfon.

L'aplicació té l'opció d'accedir als SMS, però no als missatges de WhatsApps o Snapchat. una versió de pagament que amplia les possibilitats de bloqueig.

4. Kaspersky safe kids

Aquesta app té dues versions: la gratuïta i la "premium". La versió gratuïta permet restringir l'accés a determinades pàgines web i aplicacions. En cas que el terminal protegit entri en alguna pàgina restringida, arribarà una notificació al telèfon dels pares.

La versió "premium" permet obtenir la ubicació del terminal protegit.

Fas servir alguna altra aplicació? Tens algun altre mètode per controlar l'ús que els teus teus fills fan del mòbil? Hi estàs en contra? FEs-nos arribar les teves propostes a través de Twitter, a @PopapCatradio, o al nostre Facebook.