La banda de rap Homes Llúdriga firma la cançó de l'estiu d'iCat

Amb "Tot això és de debò", el canal de música i cultura de Catalunya Ràdio aposta per les músiques urbanes

L'escena catalana de les músiques urbanes creix a ritme sostingut i, lentament però amb perseverança, col·loca al mapa de la música popular d'aquí gèneres com el hip-hop, el trap i derivats. El grup Homes Llúdriga, exponent d'aquest planter emergent, firma "Tot això és de debò", la cançó de l'estiu d'iCat, que tenyirà la sintonia de l'emissora dels ritmes que omplen el carrer i que, a la manera del rock als anys 50 i 60, són la forma d'expressió preferida dels més joves.

Amb rimes com "Pots passar-te la vida esperant el moment / o pots lluitar les coses fins a quedar-te content" i "Quan ho sents dins ho has d'aprofitar/ i fer-ho créixer fins que rodi pel món. / Aquest és el camí que hem triat i no ens mous", Homes Llúdriga han teixit un tema que s'allunya del concepte tòpic de cançó d'estiu per llançar missatges d'acció i reflexió.

Homés Llúdriga es va formar el 2014 a Barcelona amb la música negra com a influència principal. Els tres EPs que han publicat fins avui, "Rainy night in Vallcarca" (2014), "Keep it Llúdriga" (2017) i "Dones Llúdriga" (2018), els han reportat més de 160.000 reproduccions. El 2017 van fer més de 30 concerts arreu del territori català, i van actuar també al País Valencià i Andorra.

Actualment, Homes Llúdriga són Kovitch (MC), L'Autèntic Home Llúdriga (MC), Acid Lemon (productor), Deps Music (DJ i productor), Alba Pe (fotografia) i Sigrid Amores (disseny/live painting). Amb aquesta formació, la banda ja treballa en el seu primer disc llarg, que veurà la llum després de l'estiu.

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut