Equip de l'iCat
Equip de l'iCat
Barcelona

iCat torna a l'FM al setembre

El consell de govern de la CCMA acorda que el canal torni a la freqüència modulada després de cinc anys emetent només per internet

RedaccióActualitzat

L'emissora iCat.cat tornarà a l'FM a partir del mes de setembre després de 5 anys fora de l'antena convencional. El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha acordat que el canal torni a la freqüència modulada després de cinc anys emetent només per internet.

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ho ha anunciat al programa "PopAp" de Catalunya Ràdio i ha destacat els beneficis que això comportarà per a la cultura catalana:  

"Ens fa molt de goig compartir que tots els creadors del país, l'escena catalana i l'àmbit de la cultura tindran una emissora a la freqüència modulada com havia estat iCat fa 11 anys quan va néixer".

 
El coordinador d'iCat.cat, Carles Aledo, ha valorat la notícia amb optimisme: 

"Tornar a l'FM per a iCat és importantíssim perquè creiem que aquesta feina necessària no l'està fent ningú ara mateix a l'FM. Per tant, és una gran notícia no només per als oients d'iCat, que ho reclamaven des de fa molt de temps, sinó també per al sector musical i cultural del país tenir aquest altaveu a l'FM una altra vegada".

iCat va néixer el 2006 com una emissora multimèdia, que es podia escoltar tant per FM com per internet, però l'any 2012 va deixar d'emetre a través de la freqüència modulada per motius econòmics. La música i els continguts culturals emergents són els elements vertebradors d'una plataforma digital que integra tant l'emissió en directe com l'àudio a la carta, així com tota mena de contingut relacionat amb la producció catalana i l'escena internacional.
 
La recuperació d'iCat FM ha comptat amb la complicitat del conseller de Cultura, Santi Vila, que fa un any, a la festa de celebració dels deu anys de l'emissora, es va comprometre públicament a treballar amb aquest objectiu. La CCMA ha mantingut fins ara la freqüència a través de la qual emetia iCat FM. La tornada coincidirà amb l'inici de la temporada 2017-2018.

Anar al contingut