Generació digital

Tots els dispositius presentats per Google

Google et vol abraçar (estrenyent una mica).

A través de moltes pàgines d'internet es pot trobar tota la informació tècnica de les novetats presentades per Google dimarts passat en un esdeveniment titulat "Made by Google" i on ensenyava uns quants dispositius per englobar tota l'experiència digital de l'usuari. Però, quin és el camí que vol marcar als usuaris?

Vol que al carrer els portem a la butxaca. Els nous telèfons mòbils, sota el nom de Pixel, prometen guardar les fotografies al núvol de forma il·limitada oblidant-nos de l'emmagatzematge dels espais limitats i potenciant la càrrega ràpida de 5' amb 7 hores d'autonomia. Aquella sensació que els missatges Gmail no ocupen res vol ser traspassada ara al nostre audiovisual que generem. A més, vol facilitar l'entrada dels usuaris d'iPhone amb un programari nou que traspassa les dades de forma ràpida.

Vol que ens entretinguem a casa. Per això necessitem una bona cobertura wifi i per això presenta Google Wifi, que assegura senyal de forma intel·ligent en totes les habitacions de la casa.

Ara que tenim senyal, podem entretenir-nos amb Daydream View, un accessori que permet col·locar els mòbils Pixel (i sembla ser també d'altres marques) per gaudir de la Realitat Virtual a través dels jocs que arribaran de 50 desenvolupadores abans que acabi l'any o també veure contingut en 360º a través de YouTube. Les ulleres vénen amb un comandament a distància que permet navegar sense haver de tocar el dispositiu.

Sense sortir de casa podem connectar-nos amb Google Home, un assistent digital que vol facilitar-nos la relació amb la tecnologia que tenim a la llar. Encara no se'n saben gaires detalls, però sembla la competència de la tecnologia Echo d'Amazon, de la qual ja hem parlat al programa. Per acabar, també es va presentar unes noves versions del Chromecast, el dispositiu que permet connectar-lo al televisor de la sala per enviar-li vídeos i fotografies ara de fins a 4K i HDR.

Google està fabricant més maquinari que mai i queda lluny quan la reconeixíem com una empresa de programari. Queden per confirmar totes les característiques quan aquests dispositius estiguin a les nostres mans, però encara que la imatge de la presentació siguin els aparells presentats, al final la tecnologia més important és Assistant, la intel·ligència artificial que tot ho lliga (fins i tot a nosaltres).

"Generació digital" parla de tot això i de molts altres temes els dissabtes a les 12 de la nit. El programa està presentat per Albert Murillo i hi col·laboren Gina Tost, Elisabet Sànchez, Francesc Xavier Blasco, Albert Garcia, Xevi Serrano, S.T.A.R. i Christian Vilchez.