Generació digital

Troba tots els programes de la temporada i els seus continguts

Tots els continguts a un clic

Les millors anècdotes en el nostre canal de Twitch

Parlem amb Enric Cabestany, un dels responsables a Europa d'IGG, una de les empreses més importants de videojocs de mòbil del món. A més, explicarem la primera experiència amb el nostre nou canal de Twitch, on jugarem de forma regular l'equip del programa. Us expliquem les claus de la crisi d'Intel i entre molts altres continguts també coneixem els joves amb més talent tecnològic d'Espanya.

FX Blasco parla d'aquesta trobada de talent: Innovators Under 35 Europe: Spain Gathering

Descarrega el programa

Escolta el programa

Totes les tendències tecnològiques del 2018

En aquest primer programa de l'any 2018, debatrem sobre tot el que ens portaran aquests 12 mesos en tecnologia creativa, en videojocs i en tendències.

Aquest és l'estudi del qual parla FX Balsco de les millors empreses on treballar aquest 2018.

L'Albert Garcia parla dels videojocs Red Dead Redemption 2, God of War, Dragon Ball FighterZ, Sea of Thieves, A Way Out, The Last Night

I la Gina parla de criptomonedes, blockchain i edge computing.

Descarrega el programa

Escolta el programa

Recollim els millors moments del "Generació digital" del 2017!

Benvinguts al "Generació digital", el programa dedicat a la tecnologia creativa de Catalunya Ràdio. Aquesta és l'edició número 643 del programa i volem recordar els millors moments fora dels nostres estudis de Catalunya Ràdio. Aquest 2017 que està a punt d'acabar hem anat al Mobile World Congress, al Festival Sónar, al CCCB, a la segona edició de la Barcelona Games World i al Gamelab. Hem intentat cobrir, en tots aquests esdeveniments, la part més entretinguda i creativa de la tecnologia, en forma de videojocs o d'art digital.

Descarrega el programa

Escolta el programa

La millor música dels videojocs del 2017!

Benvinguts al "Generació digital", el programa dedicat a la tecnologia creativa de Catalunya Ràdio. En aquesta edició número 642, com cada dia de Nadal, us hem fet una recopilació de les millors músiques que formen part de les millors bandes sonores de videojocs d'aquest 2017.

Descarrega el programa

Escolta el programa

La llista dels millors videojocs per aquest Nadal

Benvinguts al "Generació digital", el programa dedicat a la tecnologia creativa de Catalunya Ràdio. En aquest programa us donem propostes dels millors videojocs per regalar en totes les platafomes. Una guia imprescindible per aquests dies. Com no pot ser d'una altra manera, justificarem cadascuna de les recomanacions. Quins són els cinc millors videojocs de consola, els cinc millors videojocs de PC i els cinc millors de mòbil?

Per l'Albert Garcia els millors videjocs de consola per aquest Nadal són: Prey, Metroid: Samus Returns, What Remains of Edith Finch, The Evil Within 2 i Persona 5.

Per la Gina Tost els millors videjocs independents per PC són: Hidden Folks, Hat in Time, Tokyo 42, Little nightmares, Player Unknown Battleground.

I els millors videjocs de mòbil del Francesc Xavier Blasco són: Monument Valley 2, EGGLIA: Legend of the Redcap, Cosmic Express, This War of Mine i The Escapists.

Descarrega el programa

Escolta el programa

Parlem amb un especialista en efectes visuals que ha treballat per "Star Wars: Els últims Jedi"

Programa en directe amb públic i entrega de la nostra digiPanera. Descobrim l'esdeveniment RetroGaming Barcelona i contactem amb Nova Zelanda per parlar amb una persona que ha treballat en els efectes visuals de la darrera entrega de la pel·lícula de "Star Wars". A més, l'Oriol Dalmau ens explicarà fil per randa "Xenoblade Chronicles 2".

Aquesta és la feina d'Adrian Pueyo, la persona que ha treballat per la darrera aventura d'Star Wars.

L'Oriol Dalmau ens parla de Xenoblade Chronicles 2.

Descarrega el programa

Escolta el programa

Especial retro #01: Els millors videojocs de lluita

En aquest especial sobre videojocs retro fem un repàs de tots els videojocs de lluita imprescindibles des de la seva sortida als anys vuitanta. Els jocs de lluita demanen dedicació i molta pràctica. Hem d'adaptar-nos a cada contrincant i estudiar les seves febleses per poder derrotar-lo. Parlarem de Street Fighter, Fatal Fury o Arms, entre desenes de videojocs de lluita de tots els temps. També coneixerem una proposta entre el Museu de la Música de Barcelona i Google i parlarem d'un videojoc català que ens posa en el paper d'un futur jugador d'esports electrònics.

Fòra de la llista, el millor videojoc de lluita de l'Albert Garcia és l'Street Fighter 2 i el del Francesc Xavier Blasco el Karate Champ.

La llista feta pels nostres oients i especialistes és: Yie Ar Kung Fu (1 i 2), Rival Schools, Samurai Shodown, Dragon Ball Z: Tenkaichi 3, King of Fighters 98', Super Smash Bros Meleé, Soul Calibur, Virtua Fighter 2, Mortal Kombat II, Tekken Tag Tournament.

Descarrega el programa

Escolta el programa

La polèmica més encesa del darrer videojoc de l'univers Star Wars

Debatem com la tecnologia està influint en el canvi climàtic, amb la companyia de José Luis de Vicente, comissari de "Després de la fi del món", exposició que es pot veure fins el 29 d'abril al CCCB. Aprofitarem per conèixer els videojocs que tracten un món post apocalíptic i explicarem com la intel·ligència artificial i el "deep learning" es pot vincular a la música amb un exemple concret: "Deep Bach". També parlarem d'una de les polèmiques d'aquestes darreres setmanes sobre videojocs i micropagaments "in-game".

Aquesta és l'exposició del CCCB.

Els videojocs que parlen de la fi del món que ens porta la Gina són: Horizon Zero Dawn, Metro 2033 i This War of Mine.

Descarrega programa

Escolta programa

Les claus de l'èxit d'un videojoc polèmic: "Call of Duty"

Comprovem si amb els videojocs podem aprendre història. Escoltarem les millors peces que Sónar ha enviat a l'exoplaneta GJ273b, juguem i comentem al darrer títol de "Call of Duty", fem un repàs de la seva història i, a més, recomanem els millors videojocs plens de tendresa, amor i bon rotllo.

Aquests són els videojocs amb els què podem aprendre història: Joe & MacFar cry Primal, Altered Beast, Stronghold, Playing History: The Plague, Versailles 1685, L.A. Noire, JFK Reloaded, Buzz Aldrin's race in the space.

Aquest és el lloc web on Sonar Festival dedica la iniciativa "Sónar Calling GJ273b".

I aquests són els videojocs "flower power" que ens recomana la Gina: Beyond eyes, The fir treste, Doki, doki literature club, Abzu, Gathering Sky.

Descarrega el programa

Escolta el programa

Què és millor: jugar amb consola o amb PC?

Discutim per saber què és millor: jugar amb consola o amb PC. A més, descobrirem la intel·ligència artificial més avançada amb AlphaGo Zero, el sistema informàtic que aprèn per si sol, i desgranarem l'últim títol d'"Assassin's Creed". Tindrem temps per conèixer el videojoc Sonic Forces de la mà del nostre justicier i descobrim les propostes en 360 del Festival Zoom.

L'Oriol Dalmau comenta l'Assassin's Creed Origins.

Francesc X. Blasco ens explica la IA d'Alpha Go Zero.

El nostre justicier juga i comenta el Sonic Forces.

Coneixem també l'apartat més tecnològic del Festival Zoom.

Descàrrega programa

Escolta el programa

Els videojocs de caire polític imprescindibles

Parlem de l'última aventura de Mario: Super Mario Odyssey per a la Nintendo Switch. A més, descobrim videojocs amb una alta càrrega política i també tindrem temps per conèixer la nova bola robòtica de Sphero, la Sphero Mini, que a més és programable.

Els videojocs que ha recomanat la Gina Tost són Democracy 3, Headliner i Orwell.

La Sphero mini es pot trobar aquí.

L'Albert Garcia ha parlat de Super Mario Odyssey.

Descàrrega programa

Escolta programa

És el "GT Sport" el millor simulador de cotxes de la història?

Parlem amb Oriol Pastor, director de la setena edició del Digital Arts Festival, el Mira 2017 que se celebra els dies 9, 10 i 11 de novembre a Fabra i Coats. A més, juguem en directe al darrer títol d'una de les sagues més importants de simuladors de conducció, "Gran Turismo Sport", coneixem la història d'aquest títol i sentim també el veredicte de l'Oriol Dalmau.

Aquest és el lloc del Mira Festival.

Descàrrega programa

Escolta programa

"Stranger things: The game", un videojoc a l'altura de la sèrie

Juguem al videojoc de moda del moment, "Cuphead", que ja ha venut més d'un milió de còpies. Sabem què és la programació competitiva de la mà de Hello Barcelona Boot Camp i, entre uns quants continguts més, jugarem a "Stranger things: The game".

Aquí podeu descarregar el videojoc "Stranger Things" per Android i per iOs.

La Gina Tost ha recomanat "Megamagic: Wizards of the Neon Age", "Hotline Miami 2: Wrong Number", "Transistor", "Magestic Nights", també ha parlat del documental "Kung Fury" i el Francesc Xavier Blasco ens ha recordat que també té versió videojoc com a "Kung Fury Street Rage".

Aquesta és la pàgina del "boot camp" "Hello Barcelona".

Pots jugar al fantàstic videojoc que ens ha comentat l'Albert Garcia que es diu "Cuphead".

Descàrrega programa

Escolta programa