Escriu codi, seràs més feliç

Tots els experts coincideixen que l'aprenentatge de la programació porta molts beneficis en un munt d'àmbits. No es necessita cap excusa per no començar

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Albert Murillo

Director i presentador del "Generació digital"

@albertmurillo
Actualitzat

Conec alguns programadors professionals, entre els quals Rafa Laguna, un entusiasta que, a banda de ser programador, és professor i dedica bona part del seu temps a intentar traspassar la seva passió als seus alummes. Ho fa a classe i també al seu canal de Twitch.

L'altre dia em deia que "programar ens ajuda a entendre com funcionen les màquines i què poden fer per nosaltres. Ens allunya de la màgia que s'origina en la ignorància tecnològica i ens dona una eina que pot ser aplicada en qualsevol àmbit: biologia, llengua, disseny, medicina o l'art."

L'arqueòleg i empresari Genís Roca, que també és col·laborador d'"El matí de Catalunya Ràdio", feia aquesta piulada per posar èmfasi, de forma abstracte, del que significarà el codi en un futur immediat. Aquesta és una bona raó per intentar aprendre'l però és que, a més, segons els experts, tindrem aquests beneficis:

- El codi ajuda a pensar de forma més analítica i ens allunya de la prova-error.

- S'aprèn a trencar els problemes en petits bocins i atacar cadascun de forma individual.

- Millora la concentració i l'atenció

- S'assoleix més autonomia i més interès per a l'aprenentatge

En definitiva, si aprenem a programar i entenem com funcionen les màquines, com ens deia Rafa Laguna, podem tenir el poder per fer-les més sensibles.

Us animo perquè porteu els vostres fills a qualsevol acadèmia de robòtica i programació o que vosaltres mateixos aprengueu a programar en els centenars de cursos que podem trobar a la xarxa.

Anar al contingut