El suplement

Diari de viatge: la injustícia de les dues cares d'Europa

"El suplement" fa un viatge per mostrar les dues cares de la crisi humanitària més gran dels últims anys: Europa i els refugiats
Jaume Palomar
Jaume Palomar, Ricard Ustrell i la resta de l'equip a Brussel·les

Jaume Palomar, Ricard Ustrell i la resta de l'equip a Brussel·les

Dia 5: final de trajecte

S'acaba aquesta gran experiència periodística per a mi i, després de tot el que he viscut juntament amb l'equip d'"El suplement", crec que el títol del reportatge que s'emetrà aquest cap de setmana no podia ser més adequat: "Les dues cares d'Europa".

El contrast que ens hem trobat entre Brussel·les i Grècia és desesperant i, al final d'aquest viatge, arribo a la conclusió que la realitat és a la "cara B", als camps de refugiats, i no pas a la "cara A", els passadissos del Parlament Europeu.

La realitat és la de milers de famílies que fugen de la guerra i la misèria, i que es troben amb uns països europeus que ni els deixen passar ni els aporten cap mena d'ajuda. Genera molta impotència sentir a Brussel·les que l'acollida s'ha de fer "amb paciència" mentre continua morint gent a l'altra banda.

Dues realitats completament diferents i una injustícia sense resposta ni solucions. La Unió Europea està fracassant en la crisi humanitària més gran dels últims anys.

Tot això és el que he viscut amb "El Suplement", de Catalunya Ràdio, aquests cinc dies. Gràcies a tot l'equip: Ricard, Mercè, Gemma, Alba, Guillem, Luque i la resta dels components que han treballat des de Barcelona. Per a mi ha estat un autèntic privilegi tot el que m'han ensenyat durant la setmana.

A la vegada, torno a casa contrariat per la realitat que hem vist, però amb l'esperança que el reportatge pugui fer arribar el missatge que volem transmetre: reclamar la fi d'aquesta situació injusta. "Refugiats, benvinguts."

Diari de viatge: dies anteriors

NOTÍCIES RELACIONADES