Dissabte, a les 11h

"El suplement" celebra els 120 anys del restaurant 4 Gats amb el Gran Wyoming

Dotze dècades d'història es diuen aviat. Als baixos del carrer Montsió de Barcelona, a la casa Martí de Puig i Cadafalch, encara es conserva l'essència de fa 120 anys.

Mariona CostaActualitzat

Entrar al restaurant 4 Gats és com entrar dins d'una màquina del temps. I si no, que els ho diguin a Ricard Ustrell i el Gran Wyoming! Ells l'any 1897 no hi eren però segur que no se'ls fa gens díficil imaginar-se dinant asseguts al costat de Ramon Casas, Santiago Rusiñol Pablo Picasso. Perquè per aquí hi han passat les personalitats més importants de l'últim segle, però també gent normal i corrent. Robert de Niro o Jimmy Carter no van dinar en cap reservat perquè el restaurant es reivindica com a història del nostre país i per a la gent del país.

Diu la llegenda que el nom ve de l'expressió Aquí, no hi vindran ni quatre gats!. Quan el fundador, Pere Romeu -que havia treballat a Le Chat Noir de París- va decidir obrir un lloc semblant a Barcelona, el seu entorn li advertia que no hi aniria ningú. Però s'equivocaven, de molt! Ràpidament es va convertir en un lloc emblemàtic, punt de trobada d'intel·lectuals de l'època, escriptors, bohemis, refugi per a la inspiració de pintors com Picasso. Ara, el turisme -sobretot asiàtic- s'hi deixa veure sovint, però els 4 Gats no vol que se'l conegui com un lloc turístic sinó com un bon restaurant per a tothom.

Aquest dissabte, 4 de febrer de 2017 a les 11h, Ricard Ustrell seurà a taula amb el Gran Wyoming, que és un gran admirador de llocs com aquest i desitjaria que n'hi hagués més.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut