El viral del "Popap"

El #referèndum, un fenomen viral

Txarango, Postureig de Lleida o el grup musical Xeic! han fet servir l'1 d'octubre com a inspiració i s'han convertit en tendència
Postureig de Lleida va aconseguir ser tendència a Twitter, penjant una pancarta a la Seu Vella

Postureig de Lleida va aconseguir ser tendència a Twitter, penjant una pancarta a la Seu Vella

Les actuacions policials i de la Fiscalia contra l'organització del referèndum han servit d'inspiració a molts usuaris, que han deixat anar la seva creativitat a les xarxes socials. El "Popap" ha recollit algunes de les fotografies, vídeos i piulades que, tant a favor com en contra de l'1 d'octubre, s'han convertit en fenòmens virals.

Amb el seu particular sentit de l'humor, Postureig de Lleida, un dels usuaris més conguts de les Terres de Ponent, va aconseguir ser tendència a Twitter després de penjar una pancarta a la Seu Vella de Lleida amb el text "Lo dia 1 fem allò que tu ja saps". 

La música del referèndum

Les cançons sobre la consulta continuen generant visites i comparticions. Un dels primers a fer servir l'1 d'octubre com a inspiració van ser els Txarango amb la cançó "Agafant l'horitzó", que ja està a punt d'arribar al milió de visites a YouTube.

Els Xeic! han publicarat també una cançó en favor del sí:

El "no" té també la seva cançó. "La canción del no" instava els xilens a votar "no" al referèndum del 1988, on s'havia de decidir la continuïtat al poder del general Augusto Pinochet fins al 1997.

Amb una participació del 97% dels inscrits, Pinochet va ser derrotat a les urnes: un 56% dels xilens va votar "no" davant del 44% que va votar "sí".