L'Audiència Provincial desestima el recurs del club i rebutja que hi hagués pèrdues

L'acció de responsabilitat del Barça, a "El matí de Catalunya Ràdio": Laporta i Sala i Martín fan el signe de la victòria!

La sentència exonera Joan Laporta i els seus exdirectius Xavier Sala i Martín, Rafa Yuste, Maria Elena Fort i Josep Ignasi Macià d'una presumpta pèrdua de 47,3 milions d'euros durant el seu mandat al Barça. A "El matí", Laporta i Sala i Martín han parlat. I ho han fet alt i clar.
Joan Laporta i Xavier Sala i Martín, en un acte de campanya de les últimes eleccions al Barça

Joan Laporta s'ha mostrat feliç perquè el litigi, després de set anys, s'ha acabat sense pacte i amb una sentència que els és favorable. L'expresident del club diu que si el Barça "té la idea de recórrer al Suprem, s'equivoquen". Laporta ha demanat, "pel bé del Barça", la dimissió de Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva

"Estic convençut que això no va ser innocent, sinó fet amb mala intenció. Si tinguessin vergonya i dignitat, després de tantes mentides, aquesta junta hauria de plegar: tenen segrestat el club en la mentida i la intoxicació i això s'hauria d'acabar"

Laporta reconeix que, en aquests moments, no té "gens previst" tornar-se a presentar en unes futures eleccions al club..

Xavier Sala i Martín, el tresorer de la junta Laporta, també s'ha felicitat per la sentència de l'Audiència Provincial. Afirma amb rotunditat que "l'actual junta directiva va manipular els comptes". Qualifica Sandro Rosell de persona "rancorosa" i agraeix la defensa que va fer d'ells Pep Guardiola

"El Sandro causa les pèrdues de 63 milions d'euros del primer any i em porta als tribunals a mi, que arribaré sis anys més tard. Això és de bojos! Una persona normal, un jutge normal, el primer que hauria d'haver fet és enviar aquest senyor al manicomi. Quan algú arriba a la meva oficina disfressat de Napoleó no li discuteixo la batalla de Waterloo, li dic: 'marxi'."

El comunicat del Barça

1. El Club lamenta que l'Audiència no hagi dictat una resolució que fixi els criteris comptables per determinar en un futur la quantificació de beneficis o pèrdues d'una junta directiva en el seu mandat.

2. La voluntat de l'actual Junta Directiva no ha estat la de reclamar cap responsabilitat econòmica als exdirectius demandats, sinó obtenir un precedent en relació amb aquests criteris, per evitar l'actual situació d'incertesa i d'inseguretat jurídica. L'Audiència argumenta que, havent desistit de la petició de la condemna econòmica, no és necessari entrar a tractar la qüestió plantejada pel Club.

3. En qualsevol cas, la resolució de l'Audiència confirma, un cop més, que els comptes presentats per la Junta Directiva sortint que va tancar l'exercici 2009/10 eren defectuosos i que la reformulació efectuada per la Junta Directiva entrant, i aprovats pels auditors, que va donar com a resultat unes pèrdues de més de 79 milions d'euros, és la correcta.

4. La sentència desestima el recurs dels exdirectius, que demanaven una modificació dels arguments de la resolució de primera instància, atès que els criteris comptables aplicats a la formulació dels comptes de la temporada 2009/10 no eren correctes i, per tant, posaven en evidència la seva responsabilitat.

5. La sentència també desestima la petició formulada pels exdirectius relativa a la imposició de les costes judicials considerant que l'acció exercitada pel FC Barcelona tenia fonaments jurídics i comptables sòlids i que, en aquestes circumstàncies, no és procedent imposar les costes al Club.

6. La sentència confirma també que l'únic motiu pel qual no va prosperar la demanda presentada pel FC Barcelona en primera instància és perquè, a criteri del jutge, que el Club no comparteix, no van quedar suficientment acreditades algunes de les partides que configuraven el total de les pèrdues reclamades i pagades pel Club.

7. El FC Barcelona considera que durant aquest procés ha vetllat per la defensa dels interessos del Club, en compliment de la llei i del mandat de l'Assemblea de Socis Compromissaris.

ÀUDIOS RELACIONATS