El Fortnite, el nou objectiu dels atacs periodístics

És un videojoc violent, sí, i els nostres fills hi estan enganxats. Com controlar l'estona que passen jugant-hi i treure'n profit?

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Albert Murillo

Director i presentador del "Generació digital"

@albertmurillo
Actualitzat

Tinc calculat que més o menys cada dos anys hi ha un atac periodístic a l'univers dels videojocs. Fa uns anys li tocava al Clash Royale, ara li toca al meravellós videojoc Fortnite.

M'agrada molt aquesta aventura interactiva, però també vull dir que em preocupen totes les addiccions, siguin quines siguin. Personalment, intento a casa que els meus fills juguin un màxim d'hores a la setmana. I no és gens fàcil, perquè els videojocs cada vegada ens atrapen més.

Fortnite és un videojoc en què les persones que hi juguen tenen una idea clara: intentar quedar l'últim en una illa amb cent persones més que tenen la mateixa idea al cap.

Sí, per ser l'últim has de matar tot el que vegis que es mou. En aquest sentit, és un videojoc violent, però tractat amb uns gràfics amb absència de sang i una imatge allunyada del fotorealisme.

Fortnite no s'acaba mai. Les partides poden durar 20 minuts, però en el moment que et maten pots tornar a fer-ne una altra gràcies a un clic. La millor manera de poder "controlar" el temps de joc dels teus fills és conèixer el producte. I una bona forma és aprendre l'argot que s'utilitza en aquest univers.

El proper dissabte, quan esmorzeu junts tota la família, proveu de canviar l'estratègia i pregunteu al vostre fill o filla:"Escolta'm, no deus pas 'campejar' jugant al Fortnite per guanyar la partida, oi?"

  • "Campejar": amagar-se en un lloc estratègic tota la partida. Està molt mal vist.

Però hi ha altres expressions que podeu fer servir:

  • "Lootejar": recollir el botí que deixa un enemic quan l'has mort.
  • "Chetar": utilitzar un jugador trucs (trampes) per obtenir beneficis.
  • "Droopejar": abandonar objectes del nostre inventari per deixar lloc a d'altres.

Si no voleu que el vostre fill us "banegi"*, intenteu conèixer una mica més l'entreteniment amb què es diverteix cada setmana; segurament, amb les dades que rebeu, podreu proposar-li estones, pel·lícules o jocs de taula que segur que també li agradaran.

*"banejar": bloquejar l'accés.

Anar al contingut